Crystal Palace-coach ziet geen excuses voor rode kaart van Benteke: “Ik kan het niet goedpraten, hoezeer hij ook uitgedaagd werd”

Benteke krijgt rood en mist de rest van het seizoen.
Photo News Benteke krijgt rood en mist de rest van het seizoen.
Roy Hodgson, de trainer van Crystal Palace, had geen begrip voor de uitsluiting van Christian Benteke na het laatste fluitsignaal tegen Aston Villa. De 29-jarige spits raakte betrokken in een opstootje en kreeg alsnog een rood karton onder de neus geduwd. Daardoor mist hij de laatste wedstrijden van het seizoen.

“Er zijn geen excuses, daar komt het op neer”, zei Hodgson na het 2-0 verlies aan Sky Sports. “Er waren flink wat incidentjes tijdens de wedstrijd, maar dat zie je vaak en maakt deel uit van het voetbal. Je mag je er niet door laten provoceren om iets te doen waardoor je de rest van het seizoen niet meer kan voetballen.”

“Uiteraard heeft hij spijt, net als wij allemaal, maar jammer genoeg kan ik het niet goedpraten, hoezeer hij ook uitgedaagd werd of wat er ook gezegd is. Je weet dat wanneer je een tegenstander een trap geeft en de ref het ziet, je van het veld wordt gestuurd. Zo gaat het al lang in het voetbal. Het enige wat Christian nu kan doen, denk ik, is zich excuseren bij zijn ploeggenoten en zijn straf aanvaarden.”

Roy Hodgson.
Photo News Roy Hodgson.

Crystal Palace is al zeker van het behoud maar zal het in de laatste drie competitieduels wel zonder Benteke moeten doen. Volgens Hodgson mist de 37-voudige Rode Duivel zo een mooie kans om het seizoen op een goeie manier te beëindigen, nadat hij voor de coronabreak vaker dan hem lief was op de bank zat. “Het was voor hem een uitgelezen mogelijkheid om wedstrijden te spelen, en nu gaat hij die missen.”

De teller van Benteke staat dit PL-seizoen op slechts twee doelpunten in 24 matchen. Ook de voorbije twee seizoenen deed hij de netten in de competitie amper trillen. Het is al van 2016-2017 geleden dat de aanvaller nog vlot de weg naar doel vond. Toen scoorde hij voor Crystal Palace vijftien keer in de Premier League.

AFP

Lees ook:

Primeur voor Christian Benteke: hij krijgt rood na laatste fluitsignaal - Tielemans en Praet onderuit
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.