Coutinho trekt met flits Liverpool over de streep bij Stoke, Benteke in de tang

GETTY
Noch debutant Christian Benteke, noch bankzitter Divock Origi de grote held in Stoke-Liverpool deze avond, wel Phillipe Coutinho. De Braziliaan besliste deze weinig hoogstaande openingswedstrijd vijf minuten voor het einde met een heerlijke knal (0-1). Een hard werkende Benteke had wel een klein aandeel in die treffer. Hij trok met een slimme loopactie Wollscheid weg uit het centrum, waarna Coutinho vrije baan had om uit te halen.

Amper 77 dagen geleden was het Britannia Stadium nog getuige van een ware overrompeling van Stoke tegen Liverpool. Steven Gerrard kreeg toen zes tegengoals als afscheidscadeau. Zo sprankelend die eindeseizoenswedstrijd wel was, zo saai was het deze namiddag. Stevige tackles en venijnige tikken bij de vleet, maar kansen afdwingen, neen dat was er nauwelijks bij. De doelmannen Jack Butland en Mignolet werden (te) weinig op de proef gesteld. De beste kans voor de rust was voor Stoke, maar Johnson (ex-Liverpool) schoot over.

Hetzelfde spelbeeld na de pauze, al kwam Liverpool iets nadrukkelijker opzetten. De Reds vonden nu en dan een gaatje, maar telkens werd Benteke afgestopt vooraleer hij gevaarlijk kon zijn. De Stoke-afweer gaf geen krimp. Tot minuut 86: Coutinho draaide weg bij Sidwell, duwde de bal wat voor zich uit en kreeg na een slimme loopbeweging van Benteke die Wollscheid wegtrok een vrije schietkans. De Braziliaan krulde het leer mooi in doel. 0-1. Een gevleide zege voor Liverpool dat in tegenstelling tot landskampioen Chelsea en Arsenal wél met een zege aan het seizoen begint. Origi bleef op de bank.

Benteke werkte hard, een hoofdrol vertolkte hij niet
AP Benteke werkte hard, een hoofdrol vertolkte hij niet
Coutinho trok Liverpool met een knappe flits over de streep uit bij Stoke
AFP Coutinho trok Liverpool met een knappe flits over de streep uit bij Stoke
GETTY
AFP
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
AFP
AFP