Courtois niet langer samen met zwangere vriendin

Pril liefdesgeluk in december 2013, toen Courtois als keeper van Atlético samen met Marta een thuismatch van Genk bijwoonde.
BELGA Pril liefdesgeluk in december 2013, toen Courtois als keeper van Atlético samen met Marta een thuismatch van Genk bijwoonde.
Thibaut Courtois en zijn Spaanse vriendin Marta Dominguez zijn al sinds september vorig jaar geen koppel meer. Dat nieuws dook het voorbije weekend in de Spaanse pers op en wordt nu door de keeper van Chelsea bevestigd. De twee hebben samen een dochtertje Adriana en momenteel is Marta in verwachting van een zoontje Nicolás.

"Je kan de waarheid verbergen, maar ze niet ontkennen", aldus het statement van Courtois. "Mijn vriendin Marta en ik zijn niet langer een koppel. Begin september zijn we in alle vriendschap elk onze eigen weg gegaan, ondanks het feit dat ze een maand zwanger was van ons tweede kind. Zij vertrok naar Madrid, ik bleef in Londen. Door de drukke sportieve agenda heb ik haar de voorbije maanden niet altijd bij kunnen staan zoals het zou horen. Wij houden nog van mekaar, komen nog uitstekend overeen, maar achter onze romantische relatie hebben we definitief een punt gezet. Zonder dat we daardoor onze verantwoordelijkheden uit de weg zullen gaan."

In 2015 kregen Marta en Thibaut een eerste kindje. "In de eerste plaats zijn wij ouders van een fantastische prinses, Adriana, en binnen een maand komt daar een kleine prins bij. Wij willen ervoor zorgen dat onze kinderen de liefde en aandacht zullen krijgen die ze verdienen. We zullen present blijven in elkaars leven, als goeie vrienden en de beste ouders die onze twee kinderen zich maar kunnen wensen. Hun geluk is onze eerste prioriteit", besluit Courtois.

Marta Dominguez in de tribunes van de Fonte Nova Arena in Brazilië, waar België op het WK Argentinië bekampte.
BELGA Marta Dominguez in de tribunes van de Fonte Nova Arena in Brazilië, waar België op het WK Argentinië bekampte.
Marta aan de zijde van Gaetan Courtois, broer van Thibaut.
BELGA Marta aan de zijde van Gaetan Courtois, broer van Thibaut.