Courtois ergert zich aan negatieve houding van Chelsea-fans: "Na een slechte pass of slecht schot moeten ze niet beginnen joelen en fluiten"

Photo News
Chelsea verkeert niet meteen in een blakende vorm. De Engelse landskampioen bleef de voorbij drie wedstrijden (in de FA Cup tegen Norwich City, de League Cup tegen Arsenal en de Premier League tegen Leicester City) telkens steken op een 0-0-gelijkspel. Nadat Thibaut Courtois zijn netten ongeschonden hield, had het sluitstuk een boodschap voor de fans: "Als ze beginnen te roepen dan helpt ons dat niet".

Scoren is de laatste tijd een lastige opgave voor de troepen van Antonio Conte. In de voorbije drie wedstrijden konden de 'Blues' geen enkel doelpunt maken, maar slikten ze ook geen enkele treffer. Met dank aan een sterke Thibaut Courtois die onder meer tegen Leicester City een gevaarlijke kopbal van Wilfred Ndidi wist te keren (zie video onderaan). "Ik weet dat we als team geen goede wedstrijd hebben gespeeld", vertelde Courtois aan Chelsea TV.  

"Het was onze derde wedstrijd zonder doelpunt, maar we hebben de fans hier op Stamford Bridge nodig om zich achter het team te scharen. En niet dat als een speler een slechte pass geeft of een slecht schot aflevert, dat ze beginnen te joelen en te fluiten. Ik denk niet dat we een slecht seizoen spelen. Het is belangrijk dat de fans weten dat we van achteruit willen voetballen. Ze moeten niet zenuwachtig worden. Als ze beginnen te roepen, dan helpt ons dat niet. Tegen Leicester was het wat te veel van dat." 

Action Images via Reuters5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Joeri Haelen

  Voor een paar honderd duizend per week mogen ze ook wel is op mij fluiten...

 • Jean Schoups

  Als ze hopen geld claimt om te spelen, dan moet je ook spelen! Anders ... eruit!!!

 • Alfons Verbist

  En als je naar Madrid gaat, is het er nog veel erger. Logisch toch dat men eens gaat jouwen of brullen. Ze betalen veel geld en willen in eerste instantie voetbal zien. Bij goed voetbal en toch verlies zal gejouw wel wegblijven.

 • Florent Marien

  Enkele spelers halen niet het niveau van vorig jaar, dat is het probleem.

 • Gillis Van Laethem

  betaald om je uit te jouwen

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00