Courtois en scorende Hazard bezweren Villa-vloek, Kompany moet rol lossen

REUTERS
De titelstrijd in Engeland lijkt beslecht. Terwijl Chelsea vandaag ging winnen op het veld van Aston Villa (1-2), kwam Manchester City thuis niet verder dan een gelijkspel tegen Hull City: 1-1. Hazard en Ivanovic scoorden voor de 'Blues', tussendoor had Okore gelijkgemaakt. City kwam achter na een doelpunt van Meyler, maar Milner zorgde in extremis nog voor een punt.

Bij Aston Villa kon Benteke vandaag niet op een basisplaats rekenen en vanop de bank zag de Rode Duivel hoe Hazard, zijn maatje bij de nationale ploeg, Chelsea al snel op voorsprong bracht. Oscar temporiseerde en speelde de bal door naar Willian. De Braziliaan legde het leer panklaar voor Hazard en de Rode Duivel nam Guzan te grazen met een gekruist schot: 0-1. Nadien controleerde Chelsea de wedstrijd en probeerde het af en toe te prikken, Guzan bokste een hard schot van Oscar weg. Aan de overkant kopte Agbonlahor een uitstekende kans over en een scherpe voorzet van Gil werd op slag van rust door niemand aangeraakt. Daardoor kon Chelsea met een kleine voorsprong de kleedkamers in.

Tijdens de rust gaf Lambert zijn spelers duidelijk een peptalk, want de tweede helft stond er een ander Aston Villa op het veld. Twee minuten na de hervatting van de wedstrijd hingen de bordjes namelijk al gelijk, Okore kopte een voorzet van Gil voorbij de kansloze Courtois: 1-1. Toen ging er toch even een alarmbelletje af in het hoofd van Mourinho, want de Portugees slaagde er namelijk nog nooit in om te winnen op Villa Park. Ivanovic stelde zijn coach 25 minuten voor affluiten gerust, de verdediger knalde de bal met een heerlijke volley binnen: 1-2. Benteke mocht nog invallen, maar kon Courtois niet in verlegenheid brengen.

PHOTO_NEWS
REUTERS
REUTERS
GETTY
REUTERS
REUTERS

Kompany speelt gelijk

Nog meer goed nieuws kwam er voor Chelsea vanuit Manchester. Daar kwamen Kompany en co namelijk niet verder dan een gelijkspel tegen Hull City: 1-1. Meyler zette de bezoekers in de 35e minuut op voorsprong. Lange tijd leek dat de enige treffer van de partij te zijn, tot Milner in de blessuretijd een vrije trap voorbij McGregor mikte. Door het gelijkspel ziet Manchester City leider Chelsea zeven punten uitlopen. De titelstrijd lijkt in de beslissende plooi te liggen.

REUTERS
AFP

Een foto die is geplaatst door Willian Borges Da Silva (@willianborges88) op