Courtois én Hazard speelden bijna voor andere Engelse topclub

EPA
Tottenham Hotspur had Eden Hazard en Thibaut Courtois bijna voor de neus van Chelsea weggeplukt. Dat vertelde ex-trainer Harry Redknapp op radiostation TalkSport. "Ik spendeerde vier uur met Hazard in Parijs, maar de club liet de deal aanslepen", zegt de Engelsman.

Dat de Spurs geïnteresseerd waren in beide Rode Duivels is geen nieuws. Maar Redknapp vertelde op het Engelse radiostation wel open over de gesprekken. In 2012, enkele maanden voor Hazard naar Chelsea verhuisde, vonden de eerste onderhandelingen plaats. "Ik heb Hazard in Parijs ontmoet", zegt de manager, die onlangs bij QPR opstapte wegens een knieoperatie. "Vier uren hebben we met elkaar doorgebracht. Hij wilde naar Tottenham komen, maar de club liet alles aanslepen en er kwam uiteindelijk niks van."

Vaste klanten in Genk
Scouts van Tottenham waren in het kampioenenjaar van Racing Genk, het seizoen 2010-2011, vaste klanten in de Cristal Arena. Perry Suckling, toenmalig hoofd van de keepersopleiding bij de Engelse topclub, kwam in november 2010 een eerste keer kijken. Nadien volgden nog vele trips en zelfs een bod van vier miljoen. "We hadden hem voor het grijpen", zegt Redknapp. "Maar ook die onderhandelingen sleepten aan en we kregen hem niet over de streep getrokken. Courtois had bij Tottenham moeten spelen."

"Als ik één van de twee had kunnen vastleggen, hadden we voor de titel kunnen gaan."