City vernedert Watford na sensationele eerste 18 minuten, De Bruyne maakt weer indruk met goal en twee assists

Photo News
Ongeziene destructie. Forfaitscore op het scorebord na 18 minuten. Zelden gezien. Manchester City demonstreerde tegen Watford. Een Belg zette de lijnen uit. Van zijn voorzetten vanop rechts kan je ondertussen een mooie compilatie maken. Een zwieper in de eerste minuut tegen Watford was meteen goed voor zijn tiende assist voor club en land. Na rust volgde nummer elf. Straffe dubbele cijfers voor Kevin De Bruyne, meester van de cross. In het slot pikte hij nog zijn doelpunt mee (8-0). Een streep.

Er staat maar één ploeg op het veld. Een match om de cijfertjes op te drijven. Routineklus. Ook De Bruyne doet zijn duit in het zakje. Voorzet voor Silva die het pad effende. Agüero, Mahrez, Bernardo, Otamendi en co deden nadien de rest. Vanop de bank zag Christian Kabasele het ook gebeuren. Tot de handrem van City omhoog ging na 20 minuten werd Watford levend verslonden. Na rust deden de Citizens er nog een schepje bovenop. Bernardo Silva vervolledigde op aangeven van De Bruyne zijn hattrick, de Rode Duivel zette zelf de 8-0 op het bord met een streep in de bovenhoek. City trof ook nog drie keer het doelhout. Om maar te zeggen: Demonstratie. Zijn architect verdiende een ovatie.

Action Images via Reuters

De Bruyne zette dus weer twee beslissende passes bij achter zijn naam - het hadden er best nog meer kunnen zijn als Agüero nog wat scherper was geweest. Aan dit gemiddelde klokt KDB op 17 mei af op 38 assists - een per match. Verpulvering van het seizoensrecord van Thierry Henry, dat al 17 jaar staat. Nooit slaagde een Premier Leaguespeler erin om de 20 assists van de Arsenallegende uit 2002-2003 in een jaargang te overtreffen. Cesc Fàbregas viel in 2015 na een vergelijkbare start als De Bruyne in zijn eerste zes matchen rond de jaarwisseling helemaal stil. Ook Mesut Özil bleef onderweg ergens haperen. De Bruyne weet dat hij nog marge heeft: 32 matchen voor nog 13 assists om Henry van zijn troon te stoten - de teller staat nu op zeven.

In het slot pikte De Bruyne nog zijn verdiende doelpunt mee. De 8-0. Een goaltje waar hij tot dan toe vergeefs naar had gezocht - vooral die afzwaaier voor de pauze zorgde voor gelach op de tribunes. Oog in oog met Foster liet hij in het slot de 9-0 en de recordscore in de Premier League liggen. Hij kan niet alles hebben.

REUTERS
Photo News
AP
Photo News12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roger-Eric Mayunga

  Zoals alle anderen van deze gouden generatie. "Forts contres les faibles et faibles contres les forts" Wanneer het moet en telt niemand te zien; eens en waardige prijs winnen en dan mag je pronken.

 • Noella Vancompernolle

  Misschien kunnen de Engelsen zich eens beraden over de format van hun competitie.

 • rik cappelle

  En dan hebben ze nog maar 30% van hun kansen afgewerkt en als Aguero in zijn dagje was geweest dan was het zeer gemakkelijk 15-0. Mooi om City op bepaalde ogenblikken bezig te zien maar verder een draak van een match.

 • yves power

  Blijf maar bij city daar hoort hij thuis

 • LUC HUON

  Dra zijn er nog een tiental ploegen die het topniveau echt aankunnen, niet eens voldoende voor een eigen competitie. CL is voorspelbaar tot de laatste acht Zelfs de NBA verliest interesse wegens te weinig spankracht met 28 ploegen.