Christian waande zich even ‘Kev’: Benteke schenkt Crystal Palace belangrijke zege met assist à la De Bruyne

Action Images via Reuters
Een constante dreiging, een onbeholpen misser, een fantastische assist. Christian Benteke zette Crystal Palace met een heerlijk doorsteekpassje op weg naar een belangrijke zege bij rivaal Brighton.

Met de rug naar doel draaide hij weg van zijn bewaker. Vervolgens stuurde hij met een steekpass drie Brightonspelers het bos in. Ayew werkte de knappe aangever af. In die fase sprak Christian Benteke even zijn innerlijke Kevin De Bruyne aan. Hij wist precies waar zijn ploegmaat zou lopen. Mooie assist.

Bij zijn vervanging, vier minuten voor tijd, zongen de bezoekende fans zijn naam. ‘Big Ben’ heeft zich na een moeilijk jaar weer in de harten gespeeld.

Action Images via Reuters

Grinta

In het begin van de wedstrijd trapte hij oog in oog met Mathew Ryan een dieptepass nogal onbeholpen naast. Een misser die hem werd vergeven gezien zijn impact als eerste aanspeelpunt in een team dat straf verdedigt. ‘Smash and grab’. Leandro Trossard stond erbij en keek er naar. 

Benteke speelt weer met grinta. Hij trapte een opponent aan. In de luchtduels, waarin hij heer en meester was, liet hij een armpje hangen.  Er wordt wel eens met hem gelachen. Met de naakte cijfers. 

Twintig dagen geleden maakte hij zijn eerste in bijna tien maanden in de Premier League. Een lange periode, op papier, maar de statistiek vertekende. In die maanden had hij amper 775 minuten gespeeld, het equivalent van een goeie acht volledige matchen. Onder een trainer die zijn sterkste troeven niet eens uitspeelt – te weinig voorzetten. Er waren blessures. Er waren periodes dat hij maar invaller was.

REUTERS

Roberto Martínez volgt de situatie op de voet. Van alle stand-ins voor Romelu Lukaku speelt ‘Big Ben’ op dit moment het vaakst. Sinds zijn terugkeer uit blessure, begin februari, is hij onbetwist titularis. Divock Origi en Michy Batshuayi komen zelden nog van de bank.

Club Brugge was nooit een optie voor Benteke. Ondanks een feit dat Vincent Mannaert aandrong, bleef hij consequent ‘neen’ zeggen. Hij hield vol dat hij nog niet klaar was bij Palace.

Het EK is sinds november, en die goeie beurt tegen Cyprus met twee goals, zijn absolute doel.

Zou u hem meenemen wegens zijn specifieke profiel?

Action Images via ReutersReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.