Chelsea vecht transferverbod van een jaar aan: wat met Hazard?

Action Images via Reuters
Chelsea mag de volgende twee transferperiodes (deze zomer en komende winter) geen spelers aantrekken. De Internationale Voetbalbond FIFA bestraft de Engelse topclub wegens inbreuken bij transfers van jeugdspelers. Chelsea meldde in een persbericht even later dat het in beroep gaat, om het verbod met een transferperiode uit te stellen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Chelsea overtrad de regels bij de transfers van 29 minderjarigen, zo legt de FIFA vandaag uit op zijn website. De werkgever van Eden Hazard krijgt 90 dagen om de situatie van de betrokken jeugdspelers te regulariseren.

Naast het transferverbod, dat nationaal en internationaal geldt, moet Chelsea een boete van 600.000 Zwitserse frank (530.000 euro) betalen.

Wat met Hazard?

Chelsea mag nog wel spelers verkopen. In principe verandert er dus niets aan de situatie van Eden Hazard. Hazard heeft bij de Blues nog een contract tot eind volgend seizoen en weigert (voorlopig) te verlengen. De aanvoerder van de Rode Duivels heeft zijn zinnen op Real Madrid gezet. 

De FIFA legde ook de Engelse Football Association (FA) een sanctie op wegens inbreuken op de regels bij minderjarigen. De Engelse federatie moet 510.000 Zwitserse frank ophoesten en krijgt zes maanden de tijd om weer in regel te zijn.

Chelsea liet inmiddels verstaan in beroep te gaan. “Wij betwisten categoriek de conclusies van de disciplinaire commissie van de FIFA en tekenen daarom beroep aan tegen de beslissing”, luidt het op de website van de Londenaars.

Volgens Chelsea onderzocht de FIFA de transfers van 92 jeugdspelers. “We zijn tevreden dat de FIFA heeft aanvaard dat er geen inbreuken werden gepleegd bij 63 van deze spelers, maar we zijn tegelijk extreem ontgoocheld dat de FIFA onze uitleg in verband met de overige 29 niet aanvaardt. Chelsea handelde in overeenstemming met de regels en zal binnenkort beroep aantekenen bij de FIFA.”
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • jacques weterings

    Real is ook bij lange de club niet meer van enkele jaren geleden ! En dan gaan we het nog niet hebben over het team met o.a. Di Stefano, Gento en Puskas.

  • Jimmy Plas

    Hopelijk kan hazard op einde seizoen eindelijk vertrekken naar real, stagneert in Chelsea dat status van topclub al efkes kwijt is