Chelsea ontslaat Antonio Conte, Charly Musonda neemt afscheid van Italiaanse coach

AFP
Antonio Conte is niet langer de trainer van Chelsea. De club zette de Italiaanse coach gistermiddag op straat en heeft het nieuws intussen ook officieel bevestigd. Ex-Napolicoach Maurizio Sarri volgt Conte op. 

 Conte was twee jaar in dienst in Londen. Hij leidde Chelsea, met Eden Hazard, Thibaut Courtois en Michy Batshuayi, in zijn eerste seizoen meteen naar de titel. Bevestiging bleef uit in het tweede seizoen. Chelsea greep naast een Champions Leagueticket, maar won wel de FA Cup als troostprijs. Conte leefde al meer dan een jaar op ramkoers met CEO Marina Granovskaia over het transferbeleid. De twee spraken al een tijdje niet meer. Ook met een aantal spelers was de relatie verzuurd. Conte startte maandag de trainingen bij Chelsea, maar wist dat het niet voor lang zou zijn. Hij wachtte op zijn ontslag. Hij krijgt een premie van ruim 10 miljoen euro mee. 

Deze Maurizio Sarri moet Conte opvolgen op Stamford Bridge.
REUTERS Deze Maurizio Sarri moet Conte opvolgen op Stamford Bridge.

Charly Musonda, die in de terugronde door de 'Blues' werd uitgeleend aan Celtic, nam vandaag op Instagram alvast afscheid van Conte.

"Bedankt voor alles Mister", opende de 21-jarige Musonda in het Italiaans. "Bedankt om mij zoveel te leren, om mij als een zoon te behandelen en om mij als een man op te leiden. Bedankt dat je mij de kans hebt gegeven te spelen op Stamford Bridge. Ik zal je altijd dankbaar blijven, nooit eerder ontmoette ik een man zo charismatisch en aan het voetbal toegewijd is als jij."

Musonda maakte, na zijn opleiding bij Chelsea en een uitleenbeurt aan Real Betis, begin augustus 2017 in de verloren Supercup tegen Arsenal zijn debuut voor de Londenaars. Hij kwam in de heenronde van afgelopen seizoen uiteindelijk tot zeven officiële optredens voor Chelsea, alvorens uitgeleend te worden aan Celtic.
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rudi van dijck

  die zal wel content zijn nu. ontvangen en weg wezen. het bestuur van Chelsea is kaas met gaten momenteel, met wat daar gebeurt. en dat is voor een trainer ook niet aangenaam werken. 20 bazen met 20 onmogelijke opdrachten!! begin maar als trainer he. en als het bestuur zo blijft doen? dan zal Sarri ook wel snel zijn koffers pakken.

 • Lucio Flaviani

  Hup, hopelijk naar de Italiaanse nationale ploeg, om terug een hecht, talentvol team te maken, klaar om in de toekomst weer mee te concurreren voor de prijzen.

 • frankie bressinck

  Er zijn er hier die Conte afbreken. In 2 jaar kampioen en FA cup gewonnen en met alle respect een middelmatig elftal! Zal Sarri zoveel beter zijn? Die heeft nog niks gewonnen in heel zijn leven!

 • Emiel de herdt

  en nu naar de volgende club en weer casa casa

 • Beelen Danny

  Carlos ...... Vooraleer 'jij' iemand met de vinger wijst. Eerst even nadenken wat je vertelt man. Courtois zegt dit al het hele seizoen . Mannekes toch ..??