Chelsea loopt zich te pletter op muur van Norwich en ziet titelkansen slinken

REUTERS
Chelsea heeft een bijzonder slechte zaak gedaan in de titelstrijd in de Premier League. 'The Blues', met Eden Hazard verrassend genoeg op de bank, speelde 0-0 gelijk tegen Norwich, dat in acuut degradatiegevaar verkeert. Door deze puntendeling telt Chelsea met nog één match te gaan 79 punten, ééntje minder dan het duo Liverpool en Manchester City, ploegen die nog twee matchen voor de boeg hebben.

José Mourinho mag zich deze puntendeling gerust aanrekenen. De Portugees liet met Hazard zijn gevaarlijkste speler op de bank en sneed daarmee in zijn eigen vel. Geen creativiteit en al zeker geen frisse, snelle acties de eerste 45 minuten. Enkel Schurrle kreeg een dot van een kans, met een knal tegen de staak. Chelsea kwam daarnaast goed weg toen Norwich een strafschop werd onthouden na een onbesuisde tackle van Terry op Olsson.

Enter Hazard, vooraf dollend met zonnebril op de snuit. De winger bracht meteen de nodige Schwung in het elftal, wat leidde tot twee uitgesproken momenten: eerst botste Hazard op Bennett (geen elfmeter), nadien stuitte de invaller op doelman Ruddy. Gescoord zou er niet meer worden.

Uitgelezen kans
Na het mislopen van de Champions Leaguefinale, door de nederlaag woensdag tegen Atlético Madrid, liet Chelsea dus een uitgelezen kans liggen om aan kop te komen in de Engelse competitie. Na de winst vorige week bij Liverpool (0-2) deden de 'Blues' nochtans weer helemaal mee.

Liverpool gaat morgen op bezoek bij Crystal Palace en kan de eerste plaats dan weer overnemen van Manchester City, dat zaterdag met 2-3 won bij Everton. De huidige koploper komt woensdag nog in actie tegen Aston Villa. Volgende week zondag is de slotspeeldag van de Premier League. Chelsea speelt dan uit bij het al gedegradeerde Cardiff City, Manchester City ontvangt West Ham United en Liverpool speelt thuis tegen Newcastle United.

REUTERS
EPA
PHOTO_NEWS
AP
EPA
REUTERS