Chelsea loopt nog maar eens serieus blauwtje, waar was Eden Hazard? (1-3)

Twee assists en een goal, Graziano Pellè blijft een garantie op fraaie statistieken. Vandaag legde hij samen met maatje Mané een zwak Chelsea over de knie.
PHOTO_NEWS Twee assists en een goal, Graziano Pellè blijft een garantie op fraaie statistieken. Vandaag legde hij samen met maatje Mané een zwak Chelsea over de knie.
Vier nederlagen in acht duels, het zijn onthutsende cijfers voor landskampioen Chelsea, dat blijft aanmodderen in de Premier League. Vandaag kreeg het op eigen Stamford Bridge een pakje voor de broek van een fris en complexloos Southampton (1-3). Grote uitblinker was de Italiaanse stormram Graziano Pellè, die uitpakte met een goal en twee assists. Diens prestatie stond in schril contrast met wat Rode Duivel Eden Hazard ervan bakte: helemaal niks. Moet Jose Mourinho zich na deze nieuwe tik zorgen beginnen maken? 'The Blues' blijven in ieder geval pijnlijk in het sukkelstraatje.

Afgelopen week mocht hij in Portugal nog toekijken vanop het bankje - niet verwonderlijk gezien het recente vaderschap van een derde spruit - maar vandaag rekende José Mourinho weer op Eden Hazard. Zege nummer drie, die stond op het spel, maar van een leien dakje liep het tegen Southampton niet. Nochtans kwamen 'The Blues' op een goed bevolkt Stamford Bridge al na negen minuten op voorspong. Specialist Willian pakte nog eens uit met een fenomenale vrije trap binnenkant paal, 1-0. Tegen Maccabi Tel Aviv, Newcastle en Porto wist hij telkens met een bom te scoren en vandaag dus idem, knappe statistieken voor de Braziliaan.

AFP
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

Loon naar werken
Je zou verwachten dat Chelsea op zijn elan zou doorgaan, maar daar kwam niks van in huis. 'The Saints' bonkten nadrukkelijk op de poort en konden twee keer een strafschop claimen: eerst trok een onbehouwen Ivanovic duidelijk aan het shirt van de Nederlander Van Dijk en vervolgens legde Ramires de aalvlugge Sadio Mané neer. Robert Madley gebaarde van krommenaas, onbegrijpelijk eigenlijk. Tot overmaat van ramp liet ex-Blues Ryan Bertrand vijf minuten voor rust nog de verdiende gelijkmaker liggen. En toch gingen de jongens van Ronald Koeman lachend de kleedkamer in, met dank aan een rake trap van Steven Davis. Puike aflegger van pivot Graziano Pellè en kurkdroog voorbij Asmir Begovic geknald.

GETTY
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

Slecht begonnen, half verloren
Als je dacht dat Chelsea voor rust maar pover voor de dag kwam, had u de tweede helft nog niet gezien. Het begon al slecht met een dubbele kans voor Southampton. Sadio Mané - overal te vinden vandaag - zag hoe Tadic hem knap bediende, maar zijn schot werd afgeweerd. De stevige rebound van de ingevallen Ward-Prowse vloog naast de kooi van Begovic. José Mourinho zijn gezicht veranderde met mondjesmaat van ongerustheid over frustratie naar groot onweer. Je zou voor minder want 'The Saints' waren gewoon op alle vlakken baas. Zelfs verdediger Virgil van Dijk - wat een beest - mocht met een rush uitpakken. Schrijnend gewoon.

Hazard en co gaan af
En het ging van kwaad naar erger want na een opzichtige poging van een spartelende Falcao stuurde een beresterke Graziano Pellè zijn pijlsnelle spitsbroeder Mané de diepte in, de Senegalaas haalde ongenadig de trekker over: 1-2. Vervolgens stelden we twintig minuten voor tijd vast dat Chelsea nog geen enkele kans had versierd na rust, hoe is dat toch mogelijk? Aan de overkant bleef het uitkijken en toen Eden Hazard niet voor het eerst knullig de bal verspeelde, maakte uitblinker Pellè het helemaal af. Mourinho haalde de ingevallen Matic weer naar de kant - hoe pijnlijk is dat - maar zag hoe zijn team zelfs nog de 1-4 had kunnen slikken via Tadic. Stamford Bridge barstte na het laaste fluitsignaal uit in een Engelse colère. Terecht: 17 tegengoals, voor het eerst onder de 'Special One' thuis meer dan twee goals geslikt en de helft van de competitiematchen verloren.

Lees nu één maand gratis HLN Sport Plus. Met exclusieve columns (Jan Mulder, Hugo Camps, Herman Brusselmans, Marc Degryse, ...), een unieke stats-zone en bijzondere videoreportages. Maar ook dagelijks nieuws van jouw favoriete club uit de Jupiler League. Probeer het NU gratis op www.hln.be/sportplus

GETTY
AFP
AFP
GETTY


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00