Chelsea informeert naar Dries Mertens, maar transfer is gecompliceerd

Photo News
Bij Chelsea bijten ze voorlopig niet. In zijn voorlopig tevergeefse zoektocht naar een nieuwe spits is de Engelse topclub bij Dries Mertens (32) uitgekomen. Chelsea zou hem met onmiddellijke ingang willen aantrekken. Napoli ziet hem nu liever niet gaan.

De naam van de Rode Duivel is niet nieuw op Stamford Bridge. Twee jaar geleden probeerde Antonio Conte hem al naar Stamford Bridge te halen. Mertens paste toen, maar zijn naam werd in december wel degelijk een eerste keer intern besproken bij Chelsea. Eerder als een optie komende zomer, wanneer hij einde contract was, dan nu.

Nood breekt wet. Frank Lampard wil er absoluut een spits bij. Edinson Cavani (PSG) wordt het niet. Piatek (AC Milan) ligt nog in de weegschaal. Luka Jovic (Real) mag niet beschikken.

Tammy Abraham zit op zijn tandvlees, Michy Batshuayi voldoet niet en Olivier Giroud wil weg. Dan nu maar bij Napoli informeren naar Mertens. Chelsea wil nog voor vrijdag zijn slag slaan, maar bouwt voorbehoud in. Het is een gecompliceerd dossier.

Of dat een transfer mogelijk is, wordt de komende uren duidelijk. Bij Chelsea willen ze de interesse niet officieel bevestigen, maar ontkennen ze hun pogingen niet. Napoli ziet Mertens liever niet vertrekken. En een wintertransfer was tot voor een tijdje geen prioriteit voor Mertens. Hij wilde eerst topschutter aller tijden worden bij Napoli - nog vier goals en hij overtreft Marek Hamsik. Kan Chelsea hem en zijn club toch op andere gedachten brengen?

Ook Inter houdt de situatie in het oog. Zij willen hem aan het eind van seizoen gratis binnenhalen.

Dries Mertens.
Photo News Dries Mertens.
Photo News1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter Van Wesemael

    Batsman voldoet niet, laat die toch gewoon thuis die hoort absoluut niet in de nationale ploeg, geef eens de kans aan Dessers, die speelt en is vlot scorend