Chelsea in dolle slotfase nog op en over Arsenal na flater Leno en goal Abraham

Jorginho maakt de 1-1 na een blunder van Arsenal-doelman Leno.
Action Images via Reuters Jorginho maakt de 1-1 na een blunder van Arsenal-doelman Leno.
Arsenal
ARS
Arsenal ARS
1
2
Chelsea CHE
CHE
Chelsea
Welkom bij Arsenal, Mikel Arteta. De Spanjaard, opvolger van de ontslagen Unai Emery, was in de derby tegen Chelsea dicht bij zijn eerste zege voor de ‘Gunners’. Tot een dolle slotfase volgde en Lampard na een blunder van leno voor het eerst dit seizoen Chelsea zag terugkomen van een achterstand. Meer zelfs: het werd nog 1-2 via Tammy Abraham. Bijzonder zure pil voor Arsenal. De zoveelste al dit seizoen.
Mikel Arteta.
Photo News Mikel Arteta.

Arsenal was de veel betere ploeg in de eerste helft. Oververdiende voorsprong. Calum Chambers klopte Tomori bij een corner van Özil en devieerde, waarna de onvermijdelijke Aubameyang sneller was dan Emerson om af te werken met kopbal in duikvlucht. Dertiende goal al voor de topspits uit Gabon. Kanté verhinderde de 2-0 van Lacazette. Lampard liet zijn driemansverdediging, vorige week op Tottenham nog zo succesvol, varen en haalde Emerson al even na het halfuur naar de kant voor Jorginho. Meer dan één goal kocht Arsenal niet voor het overwicht en bovendien zag het achterin Chambers uitvallen. Mustafi was zijn vervanger. 

Pierre-Emerick Aubameyang met de 1-0.
AP Pierre-Emerick Aubameyang met de 1-0.
REUTERS

Chelsea was de betere ploeg na de pauze, al hadden de Blues geluk dat Jorginho geen tweede gele kaart kreeg toen hij een gevaarlijke counter van Arsenal afbrak met een fout op Lacazette. Erg zuur dus voor Arsenal, dat net Jorginho in minuut 83 voor de gelijkmaker zorgde. Fase waarbij de nochtans ervaren Leno zich totaal verkeek op een vrije trap van Mount. Arsenal wou die fout nog herstellen, maar sneed het mes alleen nog wat dieper in de eigen wonde. In combinatie met Willian klopte Abraham in de draai zijn mannetje Mustafi. Leno, die werd door de benen gespeeld. De vreugde bij Lampard en co was immens, Arsenal blijft met een kater achter en staat pas twaalfde. Amper 24 punten na 20 duels.

EPAReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.