Chelsea heeft Colombiaan Cuadrado definitief beet

ChelseaFC
De Colombiaanse international Juan Cuadrado verkast van Fiorentina naar Chelsea. Dat heeft de club van Rode Duivels Thibaut Courtois en Eden Hazard bevestigd. De overgang hing al langer in de lucht, maar raakte pas vanavond officieel rond. De 26-jarige aanvallende middenvelder tekende op Stamford Bridge een contract voor 4,5 seizoenen, met zijn overgang zou ruim 30 miljoen euro gemoeid zijn. Mohamed Salah, Egyptenaar op overschot op Stamford Bridge, maakte de omgekeerde beweging en trekt naar de Serie A.

"Ik ben bijzonder blij en dankbaar voor deze kans", aldus de kwieke Cuadrado. "Dit is een schitterende club en voor mij is het een droom om vanaf nu ook deel uit te maken van de Chelsea-familie en om te weten dat de manager in mij gelooft", klinkt het.

Cuadrado was meer dan vijf seizoenen actief in de Italiaanse Serie A. In 2009 ruilde hij Independiente Medellin voor Udinese, sinds 2012 stond hij op de loonlijst bij la Viola. Hij kan achter de spitsen uit de voeten, maar is ook op beide flanken inzetbaar. De 37-voudige international was op het WK in Brazilië nog een van de sterkhouders van de Colombiaanse nationale elf. Hij scoorde in de groepswedstrijd tegen Japan en was in totaal ook goed voor vier assists.

Eerder op de de avond hadden de Blues al laten weten dat ze definitief afscheid nemen van André Schürrle. De Duitse international trekt naar het VFL Wolfsburg van Rode Duivel Kevin De Bruyne. 'Die Wölfe' zouden zo'n 32 miljoen euro neertellen voor de winger.

Juan Cuadrado maakte met Colombia indruk op het WK in Brazilië.
GETTY Juan Cuadrado maakte met Colombia indruk op het WK in Brazilië.