Chelsea gaat op de knieën voor Thibaut Courtois en wil van Rode Duivel bestbetaalde doelman ter wereld maken

Chelsea biedt Courtois verdubbeling brutoloon voor komende vijf jaar

BELGA
Chelsea is zinnens om van de Rode Duivel (25) de bestbetaalde doelman ter wereld te maken met een brutosalaris van meer dan 230.000 euro per week. Het lucratief contractvoorstel ligt op tafel. Het is enkel wachten op de definitieve ‘ja’ van Courtois.

Het optimisme binnen de club is gegroeid. Voor het eerst in meer dan twee jaar ruiken ze een opening. Gezien zijn familiale situatie — ex-vriendin en twee jonge kinderen die in ­Madrid zijn gebleven — duwde Courtois de voorbije 24 maanden een contractverlenging voor zich uit. De schrik zat er bij Chelsea wel degelijk in dat hij effectief zijn laatste contractjaar (2019) in zou gaan om zo een transfer naar Spanje te versieren. Met een laatste offer you can’t refuse hoopt CEO Marina Granovskaia de doelman nu toch definitief over de streep te trekken. Een symbooldossier dat wat geld mag kosten voor de rechterhand van Roman ­Abramovich. Omdat binnen de technische ­leiding van Chelsea nog altijd de overtuiging leeft dat natuurtalent Courtois alles heeft om de compleetste en beste keeper ter wereld te worden, willen ze hem ook naar die status ­verlonen. Als de bestbetaalde ooit.

Op dit moment is Man Unitedkeeper David de Gea, met een basisloon van 225.000 euro per week, de bestverdienende. Chelsea is bereid om Courtois meer te betalen dan zijn Spaanse collega. Het wil zijn huidige basissalaris, zo’n 120.000 euro per week, meer dan verdubbelen voor de komende vijf jaar. Het voorstel is geformuleerd. De bal ligt nu in het kamp van onze landgenoot. Hij kan in Londen zijn toekomst verzekeren tegen een salaris dat hij elders — op PSG na — wellicht nooit zal krijgen.

Tottenham Hotspur FC via Getty Images
Photo News

Voor februari afronden

"Ik ga niet zeggen dat het financiële geen rol speelt, maar alles moet goed zitten", zei Courtois begin deze maand. "Als ik bijteken, wil ik tegen Chelsea kunnen zeggen: ik wil me voor zoveel jaar aan jullie verbinden. Ik ben hier ­gelukkig, Londen is een fijne stad. Mijn privésituatie knaagt altijd, maar voor de rest voel ik me heel goed bij Chelsea. Ik wil op dit moment alles op een rijtje zetten. Het is niet het moment om iets overhaast te beslissen. Niet voor Chelsea, niet voor mij." Bij Chelsea leeft sinds kort de hoop dat hij zal toehappen. ­Gesprekken met potentiële opvolgers, onder wie Jack ­Butland, zijn de voorbije dagen allemaal ‘on hold’ gezet. Een teken aan de wand. In het ­ideale scenario hoopt Chelsea voor ­februari de onderhandelingen af te ronden. 

Op Stamford Bridge weten ze ondertussen via de bevriende kanalen ook wat er bij Real ­Madrid op til is, de club waar Courtois eigenlijk al jaren stiekem op hoopte — ook nog toen hij bovenstaande uitspraak deed. De Koninklijke is er zo goed als uit met Kepa Arrizabalaga, Spaanse coming man (23) van Athletic de Bilbao. Kepa ligt nog een half jaar vast in het Baskenland, maar heeft een opstapclausule van 20 miljoen euro in zijn contract. Die zal Real betalen. De Spaanse topclub overwoog een tijdje om Kepa te halen, plus een keeper met naam ­komende zomer, maar die ­beslissing werd voor zich uit geschoven. De voorbije jaren had Real lijntjes liggen naar onder meer Courtois. Voorzitter Florentino Pérez noemde hem vaak een droomkeeper, maar flirttelefoontjes, -faxen, -sms’jes en -contacten met zijn agent eindigden nooit in een concreet bod. Wachten op Godot. 

Zelfs als Courtois alsnog zou beslissen niet bij te tekenen, is Chelsea niet zinnens hem komende zomer voor een prikje te laten gaan. Pérez merkte onlangs tijdens een etentje met een Engelse collega op dat een topdoelman in de huidige markt minstens 100 miljoen euro kost. Kepa is voor Real dus, in vergelijking met ­Courtois of De Gea, een koopje. 

Photo News

De Gea nu nog topverdiener

De absolute topverdiener onder de doelmannen is momenteel nog altijd David De Gea. Enkel zijn salaris is vergelijkbaar met dat van de beste spelers in de Premier League. Clubs betalen keepers doorgaans minder dan aanvallers en middenvelders, wegens commercieel minder interessant, maar die trend lijkt zich te zullen keren. 

Thibaut Courtois – (Bel) – Chelsea - 230.000 euro/week?

David De Gea – (Spa) – Man United - 225.000 euro/week

Manuel Neuer – (Dui) – Bayern München - 170.000 euro/week

Joe Hart – (Eng) – Man City/West Ham - 135.000 euro/week

Hugo Lloris – (Fra) – Tottenham – 120.000 euro/week

Gianluigi Donnarumma – (Ita) – AC Milan - 115.000 euro/week

Petr Cech – (Tsj) – Arsenal – 115.000 euro/week

Marc-André Ter Steegen – (Dui) – Barcelona – 100.000 euro/week

Jan Oblak – (Slo) – Atlético – 90.000 euro/week

Claudio Bravo (Chi) – Man City – 90.000 euro/week

Gigi Buffon – (Ita) – Juventus 75.000 euro/week

Action Images via Reuters25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frederick Delaet

  Met dat geld kunnen ze een betere keeper kopen ze.

 • evert messiaen

  is er toch een beetje over als je weet dat er mensen werken voor 5€ per dag een hun smartphone evenveel kost als hier....

 • Guy Swinnen

  Ze zijn niet jaloers maar hoor ze hier eens geven. Als jullie baas jullie morgen 150€/uur geeft i.p.v. 15€/uur dan gaan jullie natuurlijk zeggen dat hij alles meer dan 15€/uur maar doorstort naar arme mensen. Toch? Nee dus...

 • Roos Desreveaux

  de lonen van die voetballers bij grootclubs rijzen de pan uit.ik ben niet jaloers maar ik vind het erg er zoveel ellende en armoede is zoals pedro zegt, kijk maar eens rond in je eigen omgeving.en zoveel instaties en vrijwilligers die proberen die mensen wat te helpen terwijl die voetballers geld als slijk verdienen.er zou een plafond moeten komen van die lonen.

 • Roos Desreveaux

  de lonen van die voetballers bij grootclubs rijzen de pan uit.ik ben niet jaloers maar ik vind het erg er zoveel ellende en armoede is zoals pedro zegt, kijk maar eens rond in je eigen omgeving.en zoveel instaties en vrijwilligers die proberen die mensen wat te helpen terwijl die voetballers geld als slijk verdienen.er zou een plafond moeten komen van die lonen.