Chelsea-coach Sarri sluit Eden Hazard & co uur lang op in kleedkamer na blamage tegen Bournemouth: “Deze groep is zeer moeilijk te motiveren”

REUTERS
Chelsea-coach Maurizio Sarri heeft zijn spelers gisteravond na de pijnlijke 4-0 nederlaag tegen Bournemouth op de 24e speeldag in de Premier League een uur opgesloten in de kleedkamer.

"Ik wou het in groep bespreken, zonder buitenstaanders. Ik wilde het gewoon begrijpen", vertelde Sarri na de wedstrijd. De Italiaan kan ook niet anders dan vaststellen dat Chelsea sinds Nieuwjaar op de dool is. Vier competitiewedstrijden leverden slechts vier punten op, een vijfde plaats in de stand is het gevolg en The Blues voelen nu al de hete adem in de nek van het herboren Manchester United. Ook dit seizoen is kwalificatie voor de Champions League absoluut geen zekerheid op Stamford Bridge. Bovendien was de nederlaag tegen het bescheiden Bournemouth dan ook nog eens de zwaarste competitienederlaag sinds 1996. 

AFP

"Ik ben erg kwaad. Dit is een spelersgroep die zeer moeilijk te motiveren is. Het is bijna onmogelijk om zo verschillend te spelen voor en na de rust. Ik begrijp dat niet. Donderdag probeer ik het nog eens want we willen het probleem echt oplossen. Misschien is het wel mijn fout, ben ik niet in staat de spelers te motiveren. Maar dit is zo'n sterk team, ze kunnen zelfs winnen zonder trainer. Een wedstrijd verliezen kan altijd eens voorvallen, maar niet op deze manier", besloot hij. 

AP4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Stefaan Van de Velde

  Dat Sarri hen niet kan motiveren ligt voor een groot deel aan hemzelf. Hij gebruikt spelers volledig niet op hun plaats: Kanté en Hazard zijn beiden wereldtop maar niet op de plaats die Sarri hen geeft. Weer zo'n trainer die denkt het voetbal uitgevonden te hebben en dan de spelers bekritiseert voor zijn eigen dwalingen.

 • Guido Verhoeven

  Als ik het woord motivatie hoor, begint het al te jeuken! Als je spelers die zoveel verdienen nog moet motiveren, schort er toch iets. Zoek een systeem waarbij ze verdienen volgens prestatie.

 • Carlos Simonis

  En Hazard is geen Messi, die een achterstand van 2-0 wegwerkte tegen Sevilla naar 6-1 . Sarri heeft volkomen gelijk. Hazard is geen leider, en kan geen ploeg op sleeptouw nemen.Hij moet zich veel meer van zijn kant laten zien, want die mogelijkheden heeft hij. Een ongelooflijke goede voetballer, maar beslist geen wereldtop, verre van dat.

 • patrick morel

  Hoe kan je een ploeg motiveren waarvan de spelers pervers veel geld krijgen en waarvoor winnen of verliezen financieel weinig verschil maakt. De supporter die de dure tickets betaald is altijd de dupe, zoals in het dagelijkse leven.