Chadli racistisch bejegend na plagerige tweets

PHOTO_NEWS
Nacer Chadli weet nu ook dat enkele plagerige tweets over andere Premier Leagueclubs niet bij iedereen in goede aarde valt. Nadat de Tottenham-speler tweette dat Liverpool-Arsenal goed eindigde, stuurden enkele fans van aartrsivaal Arsenal hem racistische berichten.

Het begon met een tweet net na de aftrap van Liverpool-Arsenal. "Ik kijk niet naar de match", stuurde hij met een knipoog op de sociale netwerksite. "Kan iemand mij iets aanbevelen op Netflix." Die beviel enkele fans van beide clubs niet goed, maar zijn boodschap, na het laatste fluitsignaal viel sommigen nog slechter. "Well, that ended well, "Wel, dat eindigde goed", tweette de Rode Duivel net na afloop met een smiley achter.

The Reds scoorden in het slot de gelijkmaker, maar enkele Arsenalfans slikten die opmerking duidelijk niet. Twee van hen alludeerden op Joden, de bijnaam van de Spurs, en eentje tikte zelfs 'vergassen'. Chadli schrok er duidelijk van. Een halfuurtje na de tweet stuurde hij volgende boodschap de wereld in: "Ik accepteer onzin en opinies van fans, want zonder hen zou ik geen job hebben, maar racisme pik ik niet. Het is maar Twitter en een beetje fun. Zeg 'neen' tegen racisme." Even later volgde nog: "Twitter- en keyboardgangsters hebben mijn advocaat vandaag een drukke dag bezorgd."  

De Rode Duivel is niet de eerste en wellicht ook niet de laatste bekende kop die op de sociaalnetwerksite het slachtoffer wordt van racisme. Na een lacherige tweet over Man United kwam Mario Balotelli in september in het oog van de storm. De politie startte een onderzoek naar de daders. Ook Chadli kreeg hulp van enkele fans. Die namen screenshots van de tweets en stuurden die naar de politie. Wellicht krijgt dit zaakje nog een vervolg voor de daders.