Burnley heeft fans in het vizier die vliegtuigje lieten overvliegen met ‘White Lives Matter’-banner

De
AFP De
Voetbalclub Burnley heeft de fans opgespoord die vlak voor de wedstrijd tussen Manchester City en Burnley een vliegtuigje over het stadion lieten vliegen met een banner met de tekst ‘White Lives Matters Burnley’.

We weten wie de verantwoordelijken zijn en zullen elk individu dat eraan mee heeft gewerkt levenslang weren uit ons stadion”, zegt Neil Hart, directeur van Burnley. “Ik was verbolgen en schaamde me voor de actie. Dit is niet waar wij als club voor staan”, aldus de directeur bij Sky Sports.

Photo News

De club zelf bood al tijdens de wedstrijd haar excuses aan. “Wij vinden dit volkomen onacceptabel. Dit past niet bij de normen en waarden die wij als club uitdragen en deze actie is volkomen misplaatst. Hopelijk komen we er snel achter wie hier verantwoordelijk voor is. Deze mensen zijn niet langer welkom bij onze wedstrijden. Wij bieden onze excuses aan aan alle betrokkenen bij Project Restart in de Premier League, aan de club Manchester City en aan iedereen die de actie Black Lives Matter steunt. Ook wij staan volledig achter Black Lives Matter.”

Lees ook: Burnley reageert geschokt nadat fans met vliegtuig en ‘White Lives Matter’-banner over Etihad Stadium vliegen: “Dit is beschamend”
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrick Libotton

  Je mag trots zijn dat je blank bent, evenzeer dat je trots mag zijn dat je Afro-Chinees- Libanees- holibi etc bent, let respect voor jezelf en iedereen

 • Kristof Maes

  En ik die dacht dat white lives matter exact even onnozel was als black lives matter. Meneer schaamt zich zeg, ondertussen wel met die onnozele andere slogan - die gepaard staat met plunderingen en geweld tegen de politie - spelen

 • Gaston Foubert

  Was men niet begonnen met 'Black lives matter' maar met 'All ives matters' dan was dit niet gebeurd. Maar zoals altijd is het racisme eenrichtingsverkeer.

 • yvo de Baetselier

  de " verantwoordelijken " zijn al dagen bekend ; en hebben geen spijt ; als " black lives matter " , " " white lives don't matter ??? "

 • wouters freddy

  Black lives matter is ok maar white lives matter niet ????dat is pas racisme nee