Briljante goal van Mané gaat wereld rond, Degryse: “Laatste keer dat ik zoiets zag, dateert van 1987"

EPA
Liverpool kende gisteravond weinig moeite met Watford. De Premier League-leider won in eigen huis met 5-0-forfaitcijfers. Sadio Mané tekende voor de eerste twee treffers, en ‘t was die tweede goal die Anfield met verstomming sloeg.

Mané pakte in minuut twintig uit met een fenomenale hakbal. Wow. Ook Marc Degryse was onder de indruk. “Dit zie je bijna nooit”, klonk het in de studio van Play Sports. “De laatste keer dat er iemand met zo’n hakje scoorde, dateert volgens mij van 1987. Meer dan dertig jaar geleden. Toen maakte Rabah Madjer zijn wereldberoemde treffer.”

Madjer was in 1987 de grote held voor Porto in de finale van de Europacup 1, de voorloper van de Champions League. Bayern München leek op weg naar winst, tot de Algerijn in de slotfase met een legendarische hakbal Jean-Marie Pfaff verraste en de 1-1 op het bord zette. Juary zorgde kort daarna voor de spectaculaire zege (2-1).

Terug naar de goal van Mané. “Hij voelde de keeper komen, waarna hij kracht op de bal zette. Zo wist hij het leer alsnog over Foster te wippen”, aldus Degryse. “Straf.” Geniet hieronder even mee.

EPA

Het legendarische hakje van Madjer:

Nog enkele befaamde hakjes:

EPA
EPA
EPA
EPA
Action Images via Reuters3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • pierre dony

    Ronaldo zo ook al gescoord...

  • Dirk Brouns

    Foei Degryse. 17 mei 1997 PSV-Utrecht...Luc Nilis

  • eric debanne

    Deze van madjer was nog mooier ...!

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00