Bij 20 grootste flops van het seizoen twee Belgen (en één die straks wil schitteren op EK)

REUTERS
Het voetbalseizoen is stilaan ten einde en dus is het tijd om alles eens op een rijtje te zetten. Dat doet ook de voetbalsite Squawka Football, zo werd een frappant lijstje samengesteld van de 20 grootste ontgoochelingen - zeg maar regelrechte flops - van het 2015/2016. Daarbij ook twee Belgen en één van die twee moet ons Rode Duivels straks dan nog naar de Europese titel in Frankrijk leiden.

Sommige namen zijn helemaal geen verrassing want zo zien we bijvoorbeeld Yaya Touré van Manchester City opduiken, maar ook Alvaro Negredo (Valencia), Nemanja Matic (Chelsea), Memphis Depay (ManU) en Mario Götze (Bayern). Stuk voor stuk topppers die het dit seizoen niet konden waarmaken. Dat Adnan Januzaj opduikt, blaast ons evenmin omver. Het ooit naar de meest fonkelende sterren geschreven toptalent van 21 kon zich niet doorzetten bij Borussia Dortmund en keerde na een mislukte uitleenbeurt met hangende pootjes terug naar Old Trafford.

Nu pas op kruissnelheid
En dan is er nog een tweede landgenoot die in het niet bepaald flatterende overzicht prijkt en dat is niemand minder dan Eden Hazard. De spelmaker van Chelsea kreeg dit seizoen af te rekenen met vervelende blessures en kon nooit zijn stempel drukken op de zwalpende uittredende landskampioen, maar komt uitgerekend de laatste weken op kruissnelheid. De 25-jarige nummer 10 moet bovendien onze Rode Duivels leiden op het EK in Frankrijk, het liefst dan nog richting de Europese titel. Laat dit alvast een extra motivatie zijn voor de man die vorig jaar nog brokken maakte in de Premier League. Misschien spreken de voetbalsites na het EK wel andere taal. Ontdek HIER de volledige top-20!

AFP
BELGA
EPA
Photo News
AFP