Beloond naar zijn status: De Bruyne wordt bestbetaalde speler van Man City en krijgt 300.000 euro per week
tot 2023

Photo News
Mooi nieuwjaars­cadeau voor Kevin De Bruyne. Punten en komma’s moeten nog worden uitgeklaard, maar Man City hoopt begin 2018 een definitief akkoord te bereiken met de Duivel (26) over een nieuw ­contract. Hij krijgt loon naar werken: een gegarandeerd week­salaris van 300.000 euro tot 2023. Topverdiener bij zijn club.

De directie van Man City steekt het niet langer meer weg: de club staat dicht bij een akkoord over een contractverlenging van De Bruyne. Die salaris­verdubbeling heeft hij verdiend. De beste speler in de Premier League zit nu ook in de hoogste looncategorie bij zijn club. City was bereid bijzonder ver te gaan voor zijn kroonjuweel: een gegarandeerd weeksalaris van 300.000 euro bruto volgens goed­geplaatste Engelse bronnen. Een bedrag dat met premies voor Champions Leaguewinst, Premier League­titel en andere collectieve en individuele trofeeën nog kan oplopen. Gezien het uitgebreide premie­stelsel dat City hanteert in het meest optimistische geval wellicht tot ruim 400.000 euro als echt elke prijs wordt gewonnen.

Zijn loon komt voorlopig nog niet in de buurt van de salarissen van slokoppen Neymar (690.000 euro per week), Lionel Messi (550.000 euro) en Cristiano Ronaldo (550.000 euro), maar De Bruyne sluit zich wel bij het kransje van best verdienende spelers in de Engelse topklasse aan, waaronder ook Paul Pogba, Romelu ­Lukaku, Cesc Fabregas, Sergio ­Agüero en Eden Hazard. 

Betaald worden naar zijn status

Rond de jaarwisseling hopen CEO Ferran Soriano en technisch ­directeur Txiki Begiristain de laatste details met onze landgenoot af te handelen. Het beste nieuwjaarscadeau dat De Bruyne, Pep Guardiola, de club en zijn fans zich konden wensen. Eentje waar City, ­wanneer de handtekeningen er daadwerkelijk staan, ook fors mee wil ­uitpakken. Zo trots zijn ze op de snelle afhandeling.

(lees verder onder de tweet)

Messi komt zeker niet

Voorzichtig steekt City de tong uit naar de andere Europese eliteclubs. Een van de hotste centrale middenvelders ligt tot na zijn dertigste aan een hoog salaris vast en in de overeenkomst is er geen opstap­clausule voorzien. ­Barcelona, Real Madrid en ‘big spender’ PSG, dat De Bruyne altijd graag heeft gezien, kunnen hem wellicht helemaal vergeten.

De Rode Duivel droeg al het etiket onkoopbaar, maar hoewel hij nog vier jaar onder contract lag tegen een basis­salaris van 135.000 euro bruto per week, wilde City toch snel om de tafel. In het geval dat hij zich in de Champions League en op het WK in Rusland helemaal bij de besten ter wereld zou spelen, kon anticiperen geen kwaad.

Zoals we gisteren al schreven, ziet Man City De Bruyne als zijn uithangbord voor de komende ­jaren. En ook in de plannen van Guardiola staat hij centraal. Omdat de De Bruyne zelf absoluut wilde blijven, waren de gesprekken behoorlijk snel af­gehandeld. "Ik ben erg gelukkig in Manchester", benadrukte De Bruyne dit weekend. "Ik kan niet beter zitten dan hier." De Bruyne moet ook niet vrezen dat er straks een stevige concurrent bijkomt. Spaanse en Engelse kranten en knip- en plakwebsites verspreiden het afgelopen jaar regelmatig het verhaal dat City ­Messi de bestbetaalde speler uit de geschiedenis wilde maken. Een non-­verhaal dat door velen voor waarheid werd aangenomen. Binnen City weten ze echter al meer dan een jaar dat de Argentijn zijn carrière bij Barcelona wil beëindigen. Budgettair was de Argentijn haalbaar, maar hij was nooit een hoofddoel voor de Engelse club.

Het dossier-Messi ligt erg gevoelig bij Guardiola. Hij wil bewijzen dat hij ook zonder Messi de grootste trofee in Europa kan winnen, de Champions League. Hij wil die stunt voor mekaar krijgen met een Belg als zijn draaischijf: alleskunner ­Kevin De Bruyne. 

AP166 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Gerd Peeters

  Ja, en dan gaan die mannekes domme dingen doen met zoveel geld.

 • wil baken

  Logisch, elke cent waard. Voetbal is van niveau met niks ander te vergelijken. En neen ik doe zelf een kleine sport waar men ook altijd op voetballers zit te zeveren, mensen zien de omvang van voetbal niet in. Een sport die door 10.000 man gedaan wordt is volgens sommigen al een topsport.

 • dave Baert

  Hij zal wel 100den keer meer belastingen betalen dan U en ik dus wat is het probleem zolang je het niet zelf moet betalen ?

 • Jan Takiyya

  De Romeinen wisten het al: geef het volk "brood en spelen" en het gepeupel is tevreden!!!

 • Daniel Graig

  Dik verdiend voor kevin !!! de drie grote verdienen ongeveer dubbel zoveel maar zijn ni dubbel zo goed!! Als die commentaar hebben hadden dan maar zo goed als hij gaan voetballen !!! Doe zo voort kevin !!!