Beauty Benteke bezorgt Villa punt, owngoal Lukaku nekt Everton

photonews
Aston Villa heeft een einde gemaakt aan de zegereeks van Manchester United. In Villa Park bleef het 1-1. Een sterke Benteke had de thuisploeg nochtans met een heerlijke krul op voorsprong gebracht, maar Falcao wiste die treffer na de pauze uit. De andere Belgen in Engeland kenden een wisselend succes. Lukaku, die met een owngoal voor de openingstreffer zorgde, beet met Everton in het zand bij Southampton (3-0). Tottenham, met Chadli en Vertonghen in de basis, nam met enige moeite de maat van Burnley (2-1).

De clash tussen Aston Villa en Manchester United was er normaal één tussen twee goede Belgische vrienden, Christian Benteke en Marouane Fellaini. Al staken de ziektekiemen daar een stokje voor, waardoor Fellaini van in zijn zetel moest toekijken hoe United het op een gelijkspel hield. 'The Mancunians' monopoliseerden de bal (tot 78% balbezit), maar voetbalden te traag en te lateraal om de thuisploeg echt in verlegenheid te brengen. Villa kwam er af en toe zelf gevaarlijk uit en bij de eerste echte kans was het al raak. Benteke plukte een voorzet uit de lucht, kapte zich goed vrij en krulde het leer vervolgens met zijn linker heerlijk in de haak. Een beauty van de Rode Duivel. United probeerde de bakens te verzetten, maar doelman Guzan beleefde een rustige namiddag.

Na de pauze barstte de wedstrijd helemaal los. De Gea hield Benteke met een ultieme handreflex van de 2-0 en aan de overkant liet Van Persie een reuzenkans liggen. De Nederlandse schutter trapte oog in oog met Guzan recht op de goalie. De druk van United nam toe en vertaalde zich in een verdiende gelijkmaker. Young rolde de linkerflank van Villa op en bediende Falcao die binnenkopte. 'The Mancunians' leken op en over de thuisploeg te gaan. Zeker toen Agbonlahor met rood vervroegd mocht gaan douchen voor een (lichte) ingreep op Young. Met een mannetje werd het plots heel wat moeilijker voor Aston Villa, maar United sprong te slordig om met het balbezit en bij de laatste pas liep het (te) vaak fout. Zo hield de thuisploeg relatief makkelijk stand.

REUTERS
PHOTO_NEWS
REUTERS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

Everton lijdt pijnlijke nederlaag

Everton maakte zonder de geblesseerde Mirallas de verplaatsing naar Southampton en was duidelijk merkbaar. De thuisploeg, met Alderweireld in de basis, domineerde de partij, maar het was tot kort voor de rust wachten op een voorsprong. Lukaku devieerde een hoekschop van Ward-Prowse met zijn schouder in eigen doel. Na de pauze gingen de manschappen van coach Martinez op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Southampton dat scoorde. Pellè deed de netten van dichtbij voor een tweede keer trillen.

'The Saints' hadden hun schaapjes op het droge, want een sterke Forster hield zijn netten schoon. Eerst zweefde hij een schot van Lukaku uit zijn kooi en in de slotfase pakte de Engelse goalie uit met een prima parade op een poging van de Rode Duivel. Al was het kwaad toen al lang geschied, want Yoshida dikte de score nog verder aan met een buffelstoot. Lukaku en co dropen ontgoocheld af. Southampton kan voor het eerst in vijf duels nog eens winnen.

photonews
REUTERS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

Spurs-Belgen boeken moeizame zege tegen Burnley

Tottenham ontving op de 17e speeldag promovendus Burnley. Coach Pochettino had andermaal geen plaats voor Dembélé in zijn elftal. Chadli en Vertonghen wisten wel een basisplaats te bemachtigen. Op White Hart Lane nam de htuisploeg de beste start. Chadli schilderde de 1-0 op het hoofd van Harry Kane die maar binnen te koppen had. Lang konden de Spurs niet genieten van hun voorsprong, want amper vijf minuten later hingen de bordjes alweer in evenwicht. Barnes bracht met een rake knal de score op 1-1.

Toch klom de thuisploeg nog voor de rust weer op voorsprong. Lamela, bekend van de heerlijke rabona in de Europa League, krulde het leer aan de rand van de zestien perfect in de hoek. Daarna lieten de Spurs na om de score verder uit te diepen. Een schot van Harry Kane zoefde rakelings over en doelman Heaton hield Chadli van een goal. In het absolute slot moest Lloris zich nog onderscheiden op een knal van Wallace. Het bleef bij een krappe 2-1 zege.

PHOTO_NEWS
AFP
REUTERS
REUTERS