Aston Villa wil salaris Vlaar verdubbelen

Ron Vlaar.
afp Ron Vlaar.
Aston Villa wil alles uit de kast halen om Ron Vlaar in Birmingham te houden. Volgens Daily Star heeft manager Paul Lambert de clubleiding verzocht het salaris van de Nederlandse verdediger te verdubbelen.

Vlaar heeft over belangstelling niet te klagen. Manchester United zou hem graag willen overnemen, net als een paar andere clubs uit de Premier League. Manager Louis van Gaal van United hoopt Vlaar voor een slordige 5 miljoen euro over te kunnen nemen. De transfer zou in de winterstop zijn beslag moeten krijgen.

Het contract van Vlaar bij Villa loopt aan het eind van het seizoen af. De Nederlander is voorlopig niet van plan om bij te tekenen. Met een forse loonsverhoging hoopt Lambert Vlaar alsnog over te halen.

Overigens behoort Vlaar met zijn salaris niet tot de bestbetaalde krachten bij Villa. Daily Star schat dat Lambert Vlaar een weeksalaris van 50.000 pond (62.000 euro) zal gaan aanbieden, maar de krant vraagt zich af of dat voldoende is om de international in Birmingham te houden.

EPA