Assistkoning De Bruyne deed monden openvallen met glansprestatie: "De beste passgever in de geschiedenis van de Premier League"

Kevin De Bruyne gaf drie assists tegen Leicester.
Getty Images Kevin De Bruyne gaf drie assists tegen Leicester.
De knalprestatie van Kevin De Bruyne tegen Leicester City zindert nog na. De Rode Duivel gaf drie knappe assists tegen de 'Foxes' (Manchester City won met 5-1, red.) en dat is ook Sky Sports-analist Jamie Redknapp niet ontgaan. "De Bruyne is de beste passgever in de geschiedenis van de Premier League", aldus de ex-international. Redknapp geldt niet als Engelands hoogst aangeschreven analist wegens te vaak meesurfend op de waan van de dag.

Steven Gerrard, Frank Lampard, Cesc Fabregas of Paul Scholes: er passeerden al enkele uitstekende spelverdelers de revue op de Engelse voetbalvelder. Maar de beste passgever luistert volgens Redknapp naar de naam Kevin De Bruyne. "Hij lijkt alles in slow motion te ziet wanneer hij op het veld staat. De manier waarop zijn verbeelding en brein werken is van een ander niveau, waardoor hij zichzelf net dat tikkeltje extra tijd koopt. Dat is een eigenschap van de allergrootsten."

"Als grote voetballers aan de bal zijn, dan lijkt de tijd stil te staan. En bij De Bruyne is dat het geval, hij is uniek. Ik denk dat hij de beste passgever is die ik ooit bezig zag in de Premier League, beter dan Fabregas, Lampard of Giggs. De middenvelder van City kan een compleet lijstje aan passes spelen, steekballetjes of een cross: het maakt hem allemaal niet uit. Soms verdeelt hij een bal en denkt iedereen: 'Wow, heb je dat gezien?' Da's uniek."

"De Bruyne doet met een bal wat hij wil"

Volgens Redknapp verdient Pep Guardiola eveneens een pluim. "Hij heeft van De Bruyne een complete middenvelder gemaakt. Voor de komst van Guardiola deed De Bruyne het soms vanaf links, soms vanaf rechts. Maar de Spanjaard haalde hem naar het midden. En iedereen weet inmiddels hoe dat is uitgedraaid. De Bruyne doet wat hij wil met de bal. Hij bepaalt wat City doet, vanuit de verdediging tot in de aanval. En hij is geen zogenaamde 'luxe speler': hij tackelt en verovert ook ballen en is simpelweg een complete middenvelder."

Getty Images
Photo News17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gabriel Daniels

  Je moet wel iemand als Aguëro hebben die kan scoren op de risicovolle en hard getrapte voorzetten van De Bruyne. Bovendien worden de foute of afgeweerde voorzetten dadelijk opnieuw door City gerecupereerd, waardoor ze terug kunnen combineren totdat er zich een mogelijkheid voordoen om terug een risicopass te geven. Bij de Rode Duivels lukt dat spelletje niet en dat is ook de reden waarom De Bruyne bij de RD zelden zijn niveau haalt.

 • Raymundo Goethals

  King Kev. En sommigen dachten dat hij niet geschikt was voor PL. Ik lach nog altijd.

 • kevin javor

  Koning Kevin. Als martinez de ploeg rond hem bouwt i.p.v. Eden hazard dan hebben we kans op de wereldbeker !

 • Patrick Vanbeveren

  De Bruyne of Hazard ... beide wereldtoppers en Belg. Schitterend toch!!

 • dirk govaerts

  het verschil met debruyne bij city en de RD is gewoon de diepe spits . Kijk en vergelijk aguero en lukaku en je weet waarom KdB bij city het wel doet. Daar Lukaku vaak afwacht op de pass loopt Aguero al door .