Assist Lukaku levert Everton slechts puntje op tegen promovendus

GETTY
Everton heeft zijn competitiestart meteen gemist. De Toffees geraakte op eigen veld niet voorbij promovendus Watford. Romelu Lukaku en Kevin Mirallas begonnen in de basis, maar zagen hoe Layun al vroeg in de match de 0-1 op het bord zette. De thuisploeg stelde teleur en kreeg de motor pas laat op gang. Barkley maakte gelijk, maar Ighalo bezorgde Everton niet veel later weer een koude douche. Koné (ex-Lierse) sleepte - op assist van Lukaku - nog een punt uit de brand.

Everton eindigde vorig seizoen pas op een teleurstellende elfde plaats in het klassement. Daardoor greep het naast een Europees ticket. Dit jaar moet het allemaal beter voor de manschappen van coach Martinez. Met Watford, dat vorig jaar tweede werd in de Championship, kreeg Everton in principe meteen een (makkelijke) tegenstander om het nieuwe seizoen in stijl te beginnen, maar niets was minder waar..

Amper kansen
Beide ploegen begonnen flauw aan de wedstrijd. De gastheren monopoliseerden wel de bal, maar deden daar nauwelijks iets mee. Everton voetbalde zonder veel diepgang en mocht al snel achtervolgen. Het kleinood kwam voor de voeten van Layun en die ramde de 0-1 tegen de touwen. De Toffees herstelde nauwelijks van de opdoffer. Enkel Barkley was dicht bij een goal, maar Gomes hield met een prima parade de nul op het bord. Watford-spits Dreeney kwam op slag van rust nog goed weg met geel voor een drieste ingreep.

GETTY
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

Everton krijgt motor op gang
Na de pauze kregen we een heel andere thuisploeg te zien. Everton wilde er plots wat van maken met twee bedrijvige Rode Duivels. Een voorzet van Mirallas viel bijna in doel en Lukaku kopte van dichtbij een unieke kans naast. Daarna ging de storm weer liggen en eiste Behrami een hoofdrol op. De Zwitser ging vol op de enkel van Mirallas staan, maar kwam als bij wonder weg met geel. De schutter kon na enige verzorging gelukkig toch verder.

Dol slot
Everton leek in het zand te bijten tot Barkley zijn duivels ontbond. Hij poeierde het leer in de kruising. Maar lang konden de Toffees niet profiteren, want Ighale zorgde vijf minuten later alweer voor een nieuwe opdoffer. De Nigeriaanse invaller hield enkele belagers af en trapte enig mooi in doel. Maar het venijn zat hem in de staart. Lukaku, erg bleek tot dan toe, bediende Koné die de gelijkmaker voorbij Gomes knalde. De Rode Duivel had niet veel later zelf nog de winning goal aan de voet, maar hij besloot te zwak. Zo bleef het bij 2-2.

AP
PHOTO_NEWS
REUTERS
PHOTO_NEWS