Assist Chadli volstaat niet, Tottenham kan weer niet winnen: 1-1

PHOTO_NEWS
Tottenham is er ook op de derde speeldag van de Premier League niet in geslaagd om te winnen. Op bezoek bij Leicester City speelden de Spurs 1-1 gelijk. Bij de bezoekers begonnen Vertonghen, Alderweireld, Dembélé en Chadli in de basis. Die laatste lag met een assist aan de basis voor de openingstreffer van Alli, maar die werd door Mahrez nog geen minuut later al uitgewist.

Tottenham zorgde in het King Power Stadium voor het eerste schot tussen de palen. Dembélé haalde uit, maar Schmeichel kende geen problemen met de poging van de Rode Duivel. De middenvelder speelde een uitstekende eerste helft, maar was jammer genoeg het enige lichtpuntje bij Tottenham in een eerste helft om snel te vergeten. Aan de overkant haalde Albrighton een keer uit, zijn schot ging naast. Veel viel er niet meer te noteren, waardoor de brilscore bij de rust niet meer dan logisch was.

De beginfase van de tweede helft leverde net iets meer doelgevaar op. Chadli trapte een enorme kans onbesuisd naast en aan de overkant viseerde Drinkwater de korte hoek, maar ook zijn vizier stond niet op scherp. Iets voorbij het uur ontplofte Kane een eerste keer. Hij dribbelde zich knap de zestien in, maar besloot dan pal in de handen van Schmeichel. Zes minuten later knalde Mahrez, dé man in vorm bij Leicester, de bal pardoes op de paal.

Een doelpunt leek in de lucht te hangen en dat bleek ook zo te zijn. Chadli behield het overzicht en schotelde Alli de openingstreffer voor: 0-1. Daar kon Tottenham niet lang van genieten, want nog geen minuut later hingen de bordjes weer gelijk. Vertonghen liet zich iets te gemakkelijk uitkappen door Mahrez en de Algerijn nam Lloris te grazen met een prachtig schot: 1-1.

Die gelijkmaker was voor Leicester meteen het signaal om nog fel op zoek te gaan naar de winnende treffer, maar die werd door Morgan onbegrijpelijk op Lloris gekopt. Daardoor bleeft het bij een gelijkspel. De Spurs slagen er zo opnieuw niet in om te winnen en blijven achter met een schamele twee op negen, Leicester is het maximum van de punten kwijt en heeft nu zeven op negen. Daarmee staan ze nog altijd aan de leiding, net zoals Manchester United.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
REUTERS
GETTY
PHOTO_NEWS
GETTY
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
REUTERS

Gelijkmaker Kouyaté volstaat niet tegen Bournemouth

Promovendus Bournemouth pakte vandaag zijn eerste driepunter in de Premier League. Op bezoek bij West Ham ging het met 3-4 winnen. Al na 28 minuten stonden 'The Cherries' met 0-2 voor na twee treffers van Wilson. Na de rust zorgde Noble vanop de stip voor aansluiting en ex-Anderlechtspeler Kouyaté leek voor een punt te zorgen, maar dat was zonder Pugh gerekend. Hij bracht Bournemouth in de 66e minuut weer op voorsprong. In de 80e minuut zorgde Wilson met een penalty weer voor een bonus van twee doelpunten, maar Maiga zorgde nog even voor spanning met een aansluitingstreffer. Het bleef echter bij 3-4.

PHOTO_NEWS
GETTY
GETTY
PHOTO_NEWS
GETTY