Arsenal veegt vloer aan met Benteke en co: 5-0

AP
Aston Villa, met Benteke 90 minuten tussen de lijnen, ging vandaag kansloos onderuit op bezoek bij Arsenal: 5-0. Giroud zette de thuisploeg voor de rust op voorsprong, in de tweede helft legden Özil, Walcott, Cazorla en Bellerín de eindstand vast.

Al vanaf het eerste fluitsignaal greep Arsenal de bezoekers bij de keel. Walcott kon in de eerste minuut op Guzan afstormen, maar twijfelde iets te lang en de teruggekeerd Okore kon erger voorkomen. Lang moest het thuispubliek echter niet wachten om te juichen, want zes minuten later stuurde Özil Giroud met een heerlijke baltoets alleen op weg naar de zestien van Aston Villa. De Franse spits leek zich even te verslikken in de bal, maar mikte die dan toch knap voorbij Guzan: 1-0. Nadien was het wachten op de 2-0, die viel echter niet omdat Arsenal morste met de kansen. Cazorla had het meeste pech, zijn schot strandde op de paal. En Aston Villa? Dat kon Ospina slechts één keer bedreigen. Vlak voor rust kopte Weimann een uitstekende kans op de Arsenal-doelman.

Aston Villa kwam vol goede moed uit de kleedkamers en na 30 seconden kon Benteke al op goal trappen. Het schot van de Rode Duivel ging naast. Niet veel later drukte Arsenal de goede bedoelingen van de bezoekers helemaal de kop in. Giroud gaf de bal op het juiste moment mee met Özil en die nam Guzan te grazen met een heerlijk gekruist schot: 2-0. een vijftal minuten later pikte Walcott een pass van Cazorla op en hij maakte er met een knappe plaatsbal 3-0 van. Aston Villa was het noorden helemaal kwijt en moest de kelk nog tot de bodem ledigen. Na een penaltyfout van Guzan op Akpom zette Cazorla zich achter de bal, via de handschoen van de Amerikaanse doelman ging het leer tegen de netten: 4-0. Nadien ging Arsenal nog op zoek naar de forfaitcijfers en die vond het ook in de blessuretijd toen Bellerín Guzan het nakijken gaf met een lage schuiver: 5-0.

Door de zege nestelt Arsenal zich met 42 punten op de vijfde plaats. Het heeft nu evenveel punten als Southampton, maar dat speelt later vandaag nog. Aston Villa staat 16e met 22 punten.

PHOTO_NEWS
AP
REUTERS
REUTERS
GETTY
REUTERS
GETTY
REUTERS
REUTERS