Alsof Arsène Wenger nog altijd de coach van Arsenal is: 'Gunners' zijn nergens tegen machtig Man City, waar De Bruyne slechts mag invallen

Bernardo Silva heeft er net op heerlijke wijze 0-2 van gemaakt. Man City was veel te sterk voor Arsenal.
AFP Bernardo Silva heeft er net op heerlijke wijze 0-2 van gemaakt. Man City was veel te sterk voor Arsenal.
Arsenal
ARS
Arsenal ARS
0
2
Manchester City MCI
MCI
Manchester City
Als de 4-0 van Liverpool tegen West Ham een statement was, dan was de 0-2 van Manchester City bij Arsenal dat ook. Alsof er geen WK heeft plaatsgevonden -laat staan een zomer zonder clubvoetbal- tikt de combinatiemachine van de 'Citizens' doodleuk en efficiënt verder. Tik-tak... Arsenal is ook in wedstrijd één na het vertrek van Arsène Wenger ver verwijderd van het predikaat van echte topploeg. Emery heeft tijd nodig.
De Bruyne kwam op het uur Mahrez vervangen.
Photo News De Bruyne kwam op het uur Mahrez vervangen.

Opvallend: na Lukaku vrijdag en Hazard zaterdag zaten vandaag ook Kompany en vooral De Bruyne op de bank. Nog te weinig matchritme na een slopend WK, moet Guardiola gedacht hebben. KDB zou op het uur invallen en kon een minuut later al op het scorebord staan. Aguero, alleen op Cech af, koos echter voor eigen glorie in plaats van De Bruyne de 0-2 aan te bieden. De Argentijn miste, maar zag meteen daarna Bernardo Silva wél heerlijk scoren. De boeken konden in die minuut 64 definitief dicht in het Emirates, dat een spel tussen kat en muis zag. De kat: het oppermachtige Man City, dat er met Riyad Mahrez nog een echte topper bij heeft. De Algerijn mag terugkijken op een puike debuutmatch. Nog een verfijnde en nuttige schakel erbij in het raderwerk van Guardiola. Geregeld gevaarlijk ook en met een vrije trap dicht bij meteen een goal. Cech bracht redding en maakte zo zijn monumentale blunder van even daarvoor enigszins goed. Na een terugspeelbal legde de doelman breed... net niet in eigen doel. 

De Bruyne kreeg een strenge gele kaart onder de neus geduwd na een fout op Torreira.
Action Images via Reuters De Bruyne kreeg een strenge gele kaart onder de neus geduwd na een fout op Torreira.

Die afgang werd Arsenal bespaard, maar een pijnlijke namiddag beleefden de Gunners wel. Ongeslagen in de voorbereiding, maar in de seizoensopener meteen met de neus op de feiten gedrukt. En volgende week wacht Chelsea uit. Huizenhoog, was het verschil met City. Emery zette met Sokratis en de jonge Guendouzi twee nieuwkomers in de basis en liet wat later ook Lichtsteiner en Torreira debuteren, maar zij zorgden nooit voor de nodige kwaliteitsinjectie. Neen, Emery zal nog veel tijd en werk nodig hebben om dit Arsenal weer bij de echte top te laten aanleunen. Nog voor het kwartier lagen de Gunners op apegapen. Sterling, fel uitgejouwd door het thuispubliek, joeg aan de rand van de zestien door een bos van Arsenal-spelers de 0-1 binnen. Zijn vijftigste Premier League-treffer op zijn 23ste. Alleen even na de pauze kende Arsenal een kleine opflakkering met de inbreng van Lacazette, maar zijn goeie schietkans op de gelijkmaker ging naast.

Sterling gefeliciteerd door Aguero na de 0-1.
REUTERS Sterling gefeliciteerd door Aguero na de 0-1.
Guardiola in een omhelzing met Emery.
Action Images via Reuters Guardiola in een omhelzing met Emery.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Daniel Bovie

    Beetje meer respect voor Arsène Wenger aub. Heeft een staat van dienst om U tegen te zeggen. The Invincibles in 2003. Geen enkele competitiematch verloren in dat jaar. Arsènal. Kon de laatste jaren niet meer tegen het grote geld op dat de City's, Uniteds wel wilden en konden uitgeven maar toch nog 3x FA Cup gewonnen in laatste 5 jaar. Ken uw klassiekers en meer respect zoals gevraagd voor iconen!

  • jean petermans

    De Bruyne mocht niet slechts invallen, hij moest slechts invallen.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00