Alex Ferguson ziet na speciaal moment hoe Lukaku en Fellaini tanden stuk bijten op Wolverhampton

REUTERS
Manchester United
MUN
Manchester United MUN
1
1
Wolverhampton Wanderers WOL
WOL
Wolverhampton Wanderers
Vanop zijn zitje op Old Trafford zag Sir Alex Ferguson, voor het eerst weer aanwezig na zijn hersenbloeding, hoe Manchester United geen afstand kon nemen van Wolverhampton: 1-1. Moutinho wiste met een heerlijke krul de openingstreffer van Fred uit. Daar konden ook Romelu Lukaku en Marouane Fellaini, beiden in de basis, niets aan veranderen. Na Manchester City verslikt ook het rode kamp van Manchester zich dus in Wolverhampton.

Wat genoot hij van de ontvangst, Sir Alex Ferguson. De 76-jarige Schot nam vanmiddag voor het eerst weer zijn zitje in op Old Trafford nadat hij in mei getroffen werd door een hersenbloeding. De Mancunians ontvingen de voormalige succescoach dan ook met de nodige egards. Wanneer Ferguson voor de wedstrijd zijn plek innam en werd aangekondigd door de stadionomroeper gingen alle handen op elkaar. Het toverde een gelukzalige glimlach op het gezicht van de Schot.

REUTERS

Niet dat Ferguson echt gelukkig werd van het spel. Manchester United domineerde wel, maar had het moeilijk om kansen bij elkaar te voetballen. Nadat De Gea eerst nog met een goede parade op de proppen kwam, zorgde Paul Pogba voor een vleugje finesse. De Franse wereldkampioen legde met een tik een hoge bal panklaar voor Fred die fraai binnen trapte. Zijn eerste treffer in de Premier League en dat hadden er meteen ook twee kunnen zijn. Net voor rust duwde Rui Patricio de vrije trap van de Braziliaan tegen de lat.

REUTERS

Romelu Lukaku werd nauwelijks bereikt in die eerste helft, maar dat was na de pauze wel het geval. Toch viel het tweede doelpunt aan de overzijde. Joao Moutinho krulde het leer nagenoeg perfect in de bovenhoek. En dat met zijn mindere linker. De Portugees bracht zijn landgenoot JosĂ© Mourinho zo flink in de problemen. 

Moutinho krulde de 1-1 binnen.
AP Moutinho krulde de 1-1 binnen.

Manchester United moest nu wel komen en dat gebeurde ook enkele keren. Met Romelu Lukaku, die eerder een ongelukkige namiddag kende. 'Big Rom' zat flink in de tang, maar kreeg toch nog een uitgelezen kans. Zijn kopbal zeilde echter naast. Een doelpunt had toch niet geteld, aangezien hij afgevlagd werd voor buitenspel. Ook Marouane Fellaini en de ingevallen Andreas Pereira konden de Mancunians niet meer aan de drie punten helpen. 1-1 thuis tegen Manchester City, 1-1 op Old Trafford. Nieuwkomer Wolverhampton maakt het de topploegen alvast moeilijk.

Photo News
EPA2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jelle De Feyter

    Vorig seizoen was ook zijn jaar niet. Toen kreeg hij bakken kritiek van de Engelse fans zoals wat er nu aan ook het gebeuren is. Daar zie je geen nieuws van.. In Belgie wordt hij steeds opgehyped.

  • Kris Vervaeke

    Allez waar zitten de believers van Lukaku ? Twas weer zijn dag niet , nee voor de zesde speeldag op rij dan . Geen rebound doelpuntjes dat je kan optellen zonder de rest te zien zeker. Tgeluk geraakt op .