Alderweireld verneemt ontslag coach na match met Rode Duivels: “Veel te danken aan Pochettino”


Toby Alderweireld zal bij Tottenham niet langer coach Pochettino tegenkomen.
Action Images via Reuters Toby Alderweireld zal bij Tottenham niet langer coach Pochettino tegenkomen.
Dat was even schrikken. Toen Toby Alderweireld na de zege tegen Cyprus zijn iPhone aanzette, zag hij dat Tottenham op zoek moet naar een nieuwe coach. Na vijf jaar kwam er gisteren een einde aan het tijdperk van Mauricio Pochettino bij Spurs.

“Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik een trainersontslag tijdens het seizoen meemaak”, vertelde Alderweireld. “Het is toch schrikken. Met Pochettino hebben we een lange weg afgelegd. Hij heeft Tottenham naar ‘the next level’ gebracht en samen bereikten we grote dingen. Ik heb veel aan hem te danken.”

De laatste tijd was Alderweireld wel geen onbetwiste basisspeler meer. “Maar ik denk dat er voor mij persoonlijk weinig gaat veranderen”, aldus de verdediger, wiens contract eind dit seizoen afloopt.

“Ik ben tevreden met mijn niveau en doe vanaf dag één alles voor de club. Het is aan de trainer om dan een beslissing te maken. Wie de opvolger mag worden? (schudt het hoofd) Dat is niet aan mij om te beslissen. Maar gezien de status van Tottenham wordt het ongetwijfeld een grote naam. Hopelijk komt er snel duidelijkheid.”

Die duidelijkheid zou er vandaag wel al eens aan durven komen. Volgens de doorgaans goed ingelichte Fabrizio Romano, transferjournalist voor Sky Sports en The Guardian, zou niemand minder dan José Mourinho klaarstaan om over te nemen. De Portugees zou al in onderhandeling zijn met de club.

EPA1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Carlos Simonis

    Dan moet je nu ook vertrekken, want Mourinho komt. O nee, voor jou maakt het niks uit, want jij bent al verdediger, de anderen, middenveld en aanvallers gaan ook meeverdedigen. Dus de keeper gaat uitgroeien als een van de beste keeper van de wereld met zoveel verdedigers om zich heen. Mourinho gaat voor de prijzen, niet voor het mooie voetbal. Dat vindt hij verschrikkelijk, en denk eraan never nooit te ver naar voren lopen, blijf acher met 9 man.