Ajax lonkt naar ex-aanvoerder Jan Vertonghen, Napoli en Inter hebben hem op longlist

Jan Vertonghen
AFP Jan Vertonghen
Ajax zou wel willen. De Nederlandse topclub denkt na of ze een nieuwe poging wagen om Jan Vertonghen (bijna 33) terug te halen. Ajax vreest echter op zijn financiële limieten te zullen botsen. 

De Rode Duivel is straks einde contract bij Tottenham. De Spurs zouden graag een jaar doorgaan met Vertonghen, maar de ­contractbesprekingen zitten in het slop. Een akkoord blijft uit. Onlangs wees José Mourinho naar de zaakwaarnemers van ­Vertonghen als de schuldigen voor het oponthoud. Ajax is niet de enige gegadigde. Napoli is op zoek naar een bijkomende centrale verdediger en makelaars in Engeland claimen dat Vertonghen één van de spelers op hun lijst is. Ze hebben hem er aangeboden. Ook bij Inter staat hij voor komende zomer op een longlist.

Ajax heeft de voorbije jaren een reputatie opgebouwd om oud-spelers terug te halen. Technisch directeur Overmars houdt de ­lijnen met ex-spelers constant open – zonder concrete stappen te ondernemen. Vertonghen is sinds gisteren vrij om te onderhandelen met wie hij wil en zelfs een voorakkoord te tekenen. Vertonghen speelde negen jaar bij Ajax. Eerst in de jeugd, daarna bij het eerste. De ex-aanvoerder is er nog altijd graag gezien.

Action Images via Reuters

De beste momenten van Vertonghen bij Tottenham
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Carlos Simonis

  Tottenham of Ajax is geen absolute top. Blijf lekker in Engeland voetballen, want dan speel je tenminste tegen echte topclubs ipv de Mickey Mouse competitie in Nederland.

 • Albert Scheffers

  Die beste momenten samengevat in maar liefst 1'09", zegge één minuut en 9 seconden, en dat is ook nog met de herhalingen hé; ik zeg: niet doen AJAX, of INTER, of NAPOLI. Laat Jan Vertonghen maar mooi daar in London!!

 • Eddy Peeters

  Tottenham heeft momenteel een zeer matige selectie. Scoren heel moeillijk wat maakt dat de verdediging constant onder druk staat. En vergeet niet Dembele is weg en niet vervangen. Jan wil meer dan een contract van 1 jaar anders zit hij volgend seizoen weer een gans jaar met tranferzorgen.

 • Rudy Mestdag

  " Het beste is er af ? " Denk dat het beste nog moet komen .

 • Wouter Van de Walle

  Altijd in de basis bij een topploeg uit de PL, het beste is er dus zeker nog lang niet af. Nog steeds heel secuur. Als hij naar Ajax zou gaan is het een keuze van het hart