Aanvallend onmondig ManU geraakt niet voorbij Mitrovic en Mbemba (0-0)

EPA
Mag Club Brugge woensdag nog hopen op een mirakel? Met die stelling in het achterhoofd en een flinke brok nieuwsgierigheid zetten we ons schrap voor de tweede thuismatch van Manchester United. De tegenstander, het Newcastle United van twee oude bekenden: Mbemba en Mitrovic. We kregen een leuke pot voorgeschoteld met een sterk eerste halfuur(tje) van de thuisploeg, maar vooral ook een ijzingwekkend slotkwartier waarin de 'Red Devils' pompten, maar 'The Magpies' niet op de knietjes kregen. Een brilscore dus en het eerste puntenverlies voor de troepen van Louis van Gaal. In Jan Breydel zullen ze toch niet ontevreden zijn, deze ploeg zit nog niet op kruissnelheid en is mits een topavond te pakken.

Een allereerste basisplaats voor Aleksandar Mitrovic en ook Chancel Mbemba op de afspraak, toch een erg leuk extraatje bovenop onze Adnan Januzaj die van Louis Van Gaal weer zijn gangetje mocht gaan. Van Marouane Fellaini - afgelopen dinsdag de killer van Club Brugge - nog geen sprake, die zit nog steeds op het strafbankje. Het weerhield ManU er alvast niet van om op eigen Old Trafford furieus uit de startblokken te schieten. 'The Magpies' meteen bij de keel grijpen was het credo en na vier minuten veerde het publiek al overeind. Wayne Rooney trapte het leer droog en fors voorbij Tim Krul, maar de lijnrechter had buitenspel gezien. Onterecht zo bleek uit de herhaling, de 'Red Devils' toch bestolen.

GETTY
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
GETTY

'Mitrogoal' doet naam bijna eer aan
De trein denderde echter voort met een vinnige Januzaj, dartele Mata en de immer dreigende Depay. Mbemba en co kreunden, maar bleven wel overeind. Slechts één keer was het alarmfase rood toen de Spaanse virtuoos Mata met een lage trap in de korte hoek de Nederlander Krul tot een knappe save dwong. En dan ging de storm liggen en konden de Noord-Engelsen eindelijk eens uit hun pijp komen. Goed nieuws voor Aleksandar Mitrovic die eindelijk kon dreigen en hoe! Een prima cross van zijn paars-witte maatje Mbemba en met een krachtige nekslag viseerde de Servische killer de dwarsligger. Aan de overkant volgde meteen de reactie, maar de ongrijpbare Depay wilde het te mooi doen. Krul dribbelen en afwerken, toch iets te optimistisch. Het spel verwaterde en de enige die nog opviel was de kwieke Spanjaard Ayoze Perez, leuke voetballer zeg.

Bijzonder spannend slotkwartier

Zouden we na rust evenveel animo krijgen? Dat viel toch lelijk tegen. Het kwartiertje koffie had de 'Mancunians' duidelijk geen deugd gedaan, het kreeg de motor maar niet aan de praat. En kansen die kregen we al helemaal niet te zien, in die mate zelfs dat Newcastle met de minuut meer ging geloven in puntengewin. Een puntje, maar waarom zelfs geen drie punten? Old Trafford voelde dat het volledig achter de ploeg moest gaan staan, maar pas in het slotkwartier daverde het 'Theatre of Dreams' zoals in de beste dagen. Invaller Chicharito - die Januzaj kwam aflossen - zag tot zijn ontzetting echter hoe Tim Krul met een beenveeg de 1-0 van het bord hield. Ook Mata, Rooney en Carrick drongen nog aan, maar de beste poging kwam in feite nog van Chris Smalling. De beresterke verdediger trof op een hoekschop de staak. Dat werd bijna een dure misser want aan de overkant zorgde Thauvin bijna voor het deksel op de neus. Geen derde keer 1-0 dus, maar een 7 op 9. Niet slecht, maar van dit Manchester United worden we toch niet enthousiast.

GETTY
GETTY
GETTY
GETTY
AFP