400.000 euro per week? Giswerk, want Hazard kreeg nog geen contractvoorstel

EPA
Eden Hazard bevestigt wat Het Laatste Nieuws een maand geleden schreef: ondanks de interesse van Real Madrid heeft Chelsea hem nog geen nieuw miljoenencontract aangeboden. "Daar is op dit moment geen sprake van", zei de Duivel aan Sky. "Ik focus me op komende maand. Daarna zien we wel."

300.000 pond per week. Straks ongetwijfeld ergens rond 350.000 pond (400.000 euro) per week. De voorbije weken zwaaiden Engelse media, en in hun zog ook Belgische websites en kranten, uitvoerig in met de natte vinger. Toch wat het toekomstige loon van Eden Hazard bij Chelsea betreft. Sinds 'The Guardian' eind maart een nieuwe verhaal over de interesse van Real Madrid lanceerde en de Madrileense sportkant 'Marca' met twee coververhalen meteen mee op de campagnewagen sprong, regende het updates. Content in overdrive. Knip. Plak. (Halve) waarheden, leugens, en vooral veel veronderstellingen.

Familie komt voor alles
Vanuit zijn huis in Cobham keek Hazard het aan. De speculaties boeiden hem weinig. Hij is van kindsbeen af fan van Real, klopt. Nog meer van idool Zinedine Zidane, maar ondanks het feit dat hij bij Chelsea bijna alles gezien en gewonnen heeft, is hij er tot vandaag gelukkig. De kinderen nog meer. Geluk dat hij niet zomaar op de helling zal zetten. Familie komt voor alles. Er zal een serieuze challenge, met de nodige sportieve en financiële garanties, op tafel moeten komen voor hij een nieuw avontuur overweegt.

Getty Images

Buiten de eerste aftastpogingen van Real is er in het dossier-Hazard maar weinig gebeurd, zo verzekeren mensen die het kunnen weten. En bij Chelsea zullen ze er straks alles aan doen om Hazard te houden. Daar hoort ook een opgewaardeerd contract bij, met hogere cijfers dan de 220.000 euro die hij momenteel wekelijks verdient. Gesprekken daarover hebben nog niet plaatsgevonden, zelfs geen verkennende. Omdat Hazard nog tot 2020 vastligt, heeft Chelsea geen haast. Op de club beseffen ze dat hij al jaar en dag een troetelkind is van Real-trainer Zidane en dat voorzitter Florentino Pérez in een verkiezingsjaar graag wil uitpakken met een grote naam, maar zolang de titel niet binnen is en die officiële move voor Hazard er niet komt, wacht de directie af. Tot dan mogen bovenstaande loonhypotheses ook de prullenbak in. "Op dit moment ligt er geen contractvoorstel op tafel", zegt Hazard aan Sky. "Zorgen voor later. Ik focus me gewoon op volgende maand, daarna zien we wel. Ik lig nog drie jaar onder contract. Mijn eerste doel is om het seizoen in schoonheid te beëindigen."

Op dit moment ligt er geen contractvoorstel op tafel", zegt Hazard aan Sky. "Zorgen voor later. Ik focus me gewoon op volgende maand, daarna zien we wel. Ik lig nog drie jaar onder contract. Mijn eerste doel is om het seizoen in schoonheid te beëindigen

Eden Hazard
Photo News
Getty Images
Getty Images,