Ga naar de mobiele website
^ Top

1,5 miljard, zoveel wil steenrijke Rus uitgeven om Arsenal in handen te krijgen

Alisher Usmanov heeft een bod van 1,3 miljard pond (ruim 1,5 miljard euro) op tafel gelegd
reuters Alisher Usmanov heeft een bod van 1,3 miljard pond (ruim 1,5 miljard euro) op tafel gelegd
Als het aan Alisher Usmanov ligt, komt Arsenal in Russische handen. De steenrijke zakenman heeft een bod van 1,3 miljard pond (ruim 1,5 miljard euro) op tafel gelegd om meerderheidsaandeelhouder Stan Kroenke uit te kopen, meldt de Financial Times.

Usmanov heeft momenteel dertig procent van de aandelen in handen, Kroenke bezit maar liefst 67 procent. De vraag is hoeveel kans van slagen het bod van Usmanov heeft, want volgens persbureau AP heeft Kroenke al laten weten geen interesse te hebben om zijn meerderheidsbelang op te geven. Ingewijden vertellen echter aan de Financial Times dat het niet is uit te sluiten dat de Amerikaan alsnog overstag gaat.

Miljardair Usmanov, die zijn fortuin vergaarde in de staalindustrie, zou de volledige zeggenschap willen krijgen omdat hij bezorgd is over het gebrek aan investeringen in de club. In een interview met Bloomberg liet de 63-jarige Rus zich vorige maand ontvallen dat de magere resultaten van de club niet alleen de schuld zijn van coach Arsène Wenger, maar vooral ook van het bestuur en van Kroenke.

REUTERS
Getty Images2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • jos saive

    Hoe komen ze aan zoveel geld vrienden van Poëtische?

  • A A

    Geef naar de arme dan jou geld te verspillen

Meld een bug