‘Vintage’ De Bruyne: Rode Duivel met héérlijke assist op Wembley in halve finale van FA Cup

AFP
Met een geweldige assist waarop hij een patent heeft, heeft Kevin De Bruyne de ban gebroken voor Manchester City op Wembley. De ‘Citizens’, al winnaar van de League Cup, staan dicht bij een tweede trofee. In de halve finale van de FA Cup hebben ze nipt met 1-0 gewonnen van Brighton. De andere halve finale tussen Watford en Wolverhampton wordt morgen gespeeld.

Amper vier minuten waren er gespeeld, of ‘KDB’ pakte uit met een van zijn karakteristieke assists. Balcontrole, zien dat hij (te veel) vrijheid heeft en dan een effectzwangere zwieperd met zijn rechter de zestien in. Draaiend van de goal weg, een nachtmerrie voor menig keeper. Zo ook voor Mathew Ryan, de gewezen doelman van Club Brugge. De assist was een prooi voor Gabriel Jesus. De Braziliaanse spits knikte van dichtbij knap binnen. Het zou de enige goal van de match zijn. In minuut 65 haalde Guardiola onze landgenoot naar de kant voor Fernandinho, een gekwetste Kompany haalt nog altijd de selectie niet. In een spannende slotfase drong Brighton, onder ondere via Knockaert en een ingevallen Izquierdo, nog aan.

De Bruyne kende een lastig post WK-seizoen tot dusver, met enkele bijzonder vervelende blessures die hem telkens uit het ritme haalden. Maar nu lijkt de trein wel degelijk vertrokken. Tegen Cardiff was hij woensdag goed voor een knappe openingsgoal en de assist in deze halve finale verraadt dat onze landgenoot stilaan tegen zijn betere vorm aanschurkt. 'Right on time’: Man City zit volop in een tweestrijd verwikkeld met Liverpool om de titel in de Premier League, terwijl dinsdag in het Tottenham Hotspur Stadium de heenmatch in de kwartfinales van de Champions League wacht. De ‘Citizens’ volop in de race voor een befaamde 'quadruple' dus. Daarvoor kan je maar beter de beste De Bruyne in huis hebben, zo weet ook Pep Guardiola.

AFP
REUTERS
De Bruyne in Londen in afwachting van de halve finale op Wembley tegen Brighton.
Photo News De Bruyne in Londen in afwachting van de halve finale op Wembley tegen Brighton.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • alfons moons

    Waar was onze vriend KPNY ? Gekwetst ? Allez hoe kan dat nu ?