“Trossard inhaleerde lachgas op een feestje, Brighton zal zaak intern behandelen”

Trossard met een ballon lachgas.
RV Trossard met een ballon lachgas.
Leandro Trossard (25) geniet van zijn eerste winterbreak in Engeland. De ex-Genkenaar zette samen met drie Brighton-ploegmaats de bloemetjes buiten op winterstage in Spanje, maar dat kan de Rode Duivel nu wel eens duur komen te staan. Er doken immers beelden op waarop Trossard in het gezelschap van collega’s Pascal Gross, Shane Duffy en Alireza Jahanbakhsh van een ballon aan het inhaleren is. 

Hoewel niet zeker is welk goedje in de ballon zat, is de lokale krant The Argus er op basis van getuigen quasi van overtuigd dat het om lachgas gaat. De Premier League-club is op de hoogte, “deze kwestie zal intern worden behandeld”, vertelde een woordvoerder. 

Het is niet de eerste keer dat Trossard voor ophef zorgt naast het veld. Tijdens de Genkse kampioenennacht ging hij verbaal uit de bocht, toen een beschonken Trossard de Club-supporters schoffeerde. “Alle boeren zijn homo’s”, zong hij toen.

Het feestje, met Trossard in het midden.
RV Het feestje, met Trossard in het midden.

Het inhaleren van lachgas brengt je even in een roes, maar brengt ook risico’s met zich mee, zoals irritatie aan de ogen, longen en bewustzijnsverlies. Het is enorm populair bij de Britse jeugd. Raheem Sterling kwam eerder al eens in een slecht daglicht te staan nadat hij openlijk aan een fles lachgas aan het slurpen was. Voormalig coach Brendan Rodgers stond toen op z’n achterste poten. “Spelers moeten altijd gefocust zijn en zich op het voetbal concentreren. Ik vind niet dat je dit soort zaken als voetballer moet doen.” Uiteindelijk kreeg hij geen zware straf. 

Sterling ontketende eerder al een schandaal.
RV Sterling ontketende eerder al een schandaal.

Trossard is een onbetwiste basisspeler bij Brighton, dat op een vijftiende plek staat. Hij speelde in het zuiden van Engeland al twintig matchen, goed voor drie goals en vier assists. In de strijd tegen de degradatie kan hij een cruciale rol spelen. 

Trossard.
Photo News Trossard.16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • johan vandeweghe

  waar ze zich allemaal mee bemoeien !

 • Dirk Jansen

  Ze zijn gewoon die ballonnen aan het opblazen das al ,

 • Patrick Van Reusel

  Mogen de mensen zich nog amuseren? Al die politieke correcte sukkels met camera in de hand.

 • ferdi van Bellen

  misschien zat er wel helium in, daar krijg je zn hoog stemmetje van, doet het altijd goed op feestjes.

 • Jan Hendrickx

  Ik zie het probleem niet? Roesopwekkend, net zoals alcohol.