“Sign him up!”: Leicester-fans lyrisch over Tielemans, die scoort in zege tegen Arsenal

Action Images via Reuters
“Sign him up, sign him up”. Voor de zoveelste keer bezongen de Leicesterfans deze middag Youri Tielemans, mede-matchwinnaar tegen Arsenal. Zijn uitleenbeurt is een schot in de roos. Nu nog een akkoord vinden met Monaco.

Drie goals, vier assists. Youri Tielemans (21) kan een erg mooie balans voorleggen na 11 wedstrijden in de Premier League. Elke 130 minuten is hij rechtstreeks betrokken bij een doelpunt - een vijfde assist werd hem door een aanraking van een opponent ontzegd. Bovendien heeft hij een voet in één op drie doelpunten die zijn team scoorde sinds zijn komst. Sterke binnenkomer heet dat. Deze middag kopte hij Leicester op voorsprong tegen Arsenal op aangeven van maatje James Maddison, aanvallende middenvelder die hij als box-to-box mee helpt ondersteunen. Goeie ren, stevig knik. Zijn derde van het seizoen. Zijn eerste tegen een ploeg uit de top zes. Hij krulde er ook nog eentje net naast de paal. In het slot van de match gooide Jaimy Vardie de match op slot: eerst verzilverde hij na een een-tweetje met de dwarsligger een assist van doelman Schmeichel, helemaal in het slot tikte hij nog van dichtbij binnen.

Voorlopig kan Leicester nog geen updates geven over een eventueel verlengd verblijf. Monaco vroeg in januari meer dan 45 miljoen euro. Een prijs die door zijn prestaties niet zal zijn gezakt. Het plannetje van de Monegasken heeft gewerkt: Tielemans schittert in de etalage.

Arsenal deed een slechte zaak in de strijd om plaats drie en vier, die recht geven op een Champions Leagueticket. 

AFP
AFP
Action Images via Reuters
Action Images via Reuters8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marcus Camps

  Zal nooit naar Leicester gaan ... Te duur denkelijk voor hen en er zullen anderen op de uitkijk staan voor wat hij daar neerzet.

 • didier de coster

  correcte opmerking glenn decorte , toffe kerel met in de juiste ploeg een dikke meerwaarde , ik zeg wel in de juiste ploeg ; aagentfan

 • Erwin Lauwens

  Monaco zal geld geroken hebben. Vrees dat hij volgend jaar terug tegen de degradatie kan gaan vechten met het bijeen gekochte zootje in het prinsdom.

 • Norbert Deploige

  Waar hebben ze deze kerel onlangs nog de ganse wedstrijd uitgefloten? Die kennen nog al wat van voetbal, nietwaar?

 • karl van dyck

  Wat hij daar laat zien. Geweldig mooi,net of hij voetbalt al jaren in dat team. En hoe hij Vardy blindelings vindt. Maar Monaco gaat hem niet zomaar laten te gaan...als ze Tielemans al willen laten gaan.