(Nog) geen rouwbanden, wel kransen voor Sala: Argentijn krijgt pakkend eerbetoon in eerste match na verdwijning

REUTERS
Voor het eerst sinds de verdwijning van Emiliano Sala (28) moest Cardiff City vanavond opnieuw aan de bak. Na een week vol verdriet, verdachtmakingen en cynisme ging het nummer 18 uit de Premier League met 2-1 onderuit op het veld van Arsenal. Als eerbetoon voor de spits en de piloot werden er voor aanvang kransen neergelegd op de middenstip, gevolgd door een indrukwekkende minuut van applaus.

De fans en de staf van de Bluebirds, voor wie de vermiste Argentijn nog geen minuut in actie kwam, spelden een narcis op - het symbool van Wales én een verwijzing naar de clubkleuren van Nantes, zijn vorige werkgever. Rouwbanden werden niet gedragen, op verzoek van zijn familie. Ook Arsenal toonde zich van zijn beste kant. De Gunners namen de naam van Sala -met een bloempje ernaast- mee in het programmaboekje. Want tranen kennen geen kleur. (lees hieronder verder)  

Photo News

Neen, ondanks het degradatiespook primeerde het sportieve vanavond niét bij Cardiff. “Het was een traumatiserende week. 24 uur op 24 ben je bezig met de vraag of het nog wel zin heeft om door te gaan”, verklaarde een geëmotioneerde coach Neil Warnock gisteren nog op de traditionele persbabbel. De 70-jarige Engelsman overwoog zelfs zijn ontslag in te dienen. (lees hieronder verder)

Zus Romina, moeder Mercedes en vader Horacio weigeren zich bij het onvermijdelijke neer te leggen. Zij geloven nog in een wonder. Vorige week maandag verdween het in Frankrijk opgestegen privévliegtuig van de radar boven de Kanaaleilanden. Sindsdien ontbreekt van Sala, de piloot en het toestel elk spoor. Terwijl zijn naasten met massaal rouwende fans gissen naar de toedracht, sijpelen onheilspellende én opbeurende details onafgebroken door. (lees hieronder verder)

REUTERS

Schadeclaim

Achter de schermen begint het juridische getouwtrek om de transfersom van Sala. Cardiff City voorziet een aanzienlijke kostenpost. De club kwam enkele dagen voor de gewraakte vlucht een bedrag van 17 miljoen euro overeen met Nantes en stelde de speler een jaarsalaris van ongeveer €11 miljoen in het vooruitzicht. Een ongevallenverzekering dekt volgens experts hooguit de helft. Daarom stellen de Bluebirds alles in het werk om de schade te beperken.

Tot nader order betaalt Cardiff City niets aan Nantes, in afwachting van het onderzoek. De huisadvocaten overwegen een claim voor nalatigheid in te dienen tegen de eigenaars van het vliegtuig. Ondertussen zou Bordeaux, dat de helft van de transferrechten van Sala bezit, bij Nantes zijn deel hebben opgeëist. Bordeaux ontkende dat later.

Action Images via Reuters
AFP
AFP
REUTERSReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.