"Nepbom was na oefening per ongeluk blijven liggen op Old Trafford"

De politie heeft zondagmiddag in Old Trafford, het stadion van Manchester United, een object laten ontploffen. Een klein halfuur voor de aftrap van de wedstrijd tegen Bournemouth werd het stadion daarom ontruimd. Het duel kon niet doorgaan en wordt nu dinsdagavond ingehaald. Intussen is gebleken dat de veiligheidsdiensten een verkeerde inschatting hebben gemaakt van het verdacht pakketje dat werd aangetroffen. Het bleek te gaan om een trainingsobject dat een privé-firma eerder deze week tijdens een oefening met explosievenhonden per ongeluk in het stadion had achtergelaten. De burgemeester van Manchester is woest en heeft een onderzoek bevolen.

De evacuatie van Old Trafford werd vanmiddag kort voor de aftrap aangekondigd door Manchester United en de politie. Volgens de club werd een verdacht pakketje gevonden op de noordwest-tribune van het stadion. De Sir Alex Ferguson-tribune en de Stretford End-tribune werden hierna ook ontruimd. Aanvankelijk werd het voetbalfans op andere tribunes toegestaan om in het stadion te blijven. In het stadion liepen agenten rond met politiehonden die mogelijke andere explosieven moesten opsporen.

Het verdachte pakket bleek uiteindelijk geen explosieven te bevatten. "Het zag er ongelooflijk echt uit, maar dat was het niet", liet de Britse politie vanavond weten. Bomexperts brachten het object, dat dus toebehoorde aan een privé-firma, op gecontroleerde wijze tot ontploffing.

De wedstrijd tussen Manchester United en Bournemouth moest normaliter om 16 uur beginnen. De ploeg van Louis van Gaal kon nog vierde worden en daarmee een plaats in de voorronde van de Champions League veroveren. Door het gelijkspel van stadsgenoot City op het veld van Swansea is een CL-ticket echter zo goed als onhaalbaar geworden voor United. De Mancunians moeten het nog te spelen duel tegen Bournemouth met... 19-0 winnen om alsnog naar het kampioenenbal door te stoten.

Getty Images
AFP
Photo News
EPA
Photo News