"Kevin De Bruyne heeft meer in zijn mars dan Xavi en Iniesta"

REUTERS
Voor de tweede keer in vijf dagen tijd maakte Manchester City gehakt van Arsenal. In het Emirates knutselden de Citizens in de eerste helft enkele schitterende doelpunten in elkaar. Hoewel Kevin De Bruyne gisteren geen topprestatie afleverde, spaarde analist Martin Keown zijn woorden van lof niet.

Een assist of een doelpunt zat er gisteren niet in voor Kevin De Bruyne. Het was vooral het team dat uitblonk in de topper van de Premier League. Martin Keown (ex-speler van onder meer Arsenal, Aston Villa en Leicester City) vergeleek de Rode Duivel zelfs met twee Spaanse grootmachten op het middenveld. "Xavi en Iniesta zijn prachtige spelers, maar De Bruyne en David Silva zijn de 'next guys on the block'."

De voormalige Engelse speler ziet zelfs meer potentieel in De Bruyne. "Ik denk dat De Bruyne meer in zijn mars heeft dan Iniesta en Xavi. Vanwege zijn bereik in de passing en zijn vermogen om doelpunten te maken. Iets wat hij niet zo vaak deed tot dit seizoen. Zijn verlangen ook, het is er allemaal. Wachtend totdat het gebeurt. Het is eigenlijk beangstigend want dit is nog maar het begin van iets heel speciaal."

Martin Keown in het shirt van Arsenal.
REUTERS Martin Keown in het shirt van Arsenal.10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos driesen

  Gabriel iniesta en Xavi hebben nooit de premier league gewonnen

 • dries vergauwe

  kevin moet nog HEEL VEEL bewijzen en stop met onnozele vergelijkingen met spelers die niks meer moeten bewijzen

 • Gabriel Daniels

  Wat heeft De Bruyne ooit gewonnen? Ja, kampioen met Genk en dit seizoen met City de PL, door toedoen van vooral Agüero en de zwakte van de andere ploegen. Als hij evenveel keer met City de Premier League en de Champions League wint als Inesta en Xavi, dan zou men kunnen beginnen met vergelijkingen te maken. Nu in de verste verte niet!

 • Jos driesen

  Peet de Bruyne is een zeer goede voetballer met een enorm goede pas in huis. Maar stop aub met uw vergelijking met de meesters van het voetbal. Hahaha buiten 2 bekers en 1x kampioen met Genk wat niks voorstemt heeft hem nog niks gewonnen.

 • Peet V gilst

  Ik denk dat De Bruyne meer in zijn mars heeft dan Iniesta en Xavi. Vanwege zijn bereik in de passing en zijn vermogen om doelpunten te maken....dit is wat er gezegd wordt , en laten we eerlijk zijn...het is ook zo eddy en elayadi