"Hazard heeft progressie helemaal aan zichzelf te danken"

PHOTO_NEWS
José Mourinho heeft andermaal Eden Hazard de hemel in geprezen. "Zijn progressie heeft hij helemaal aan zichzelf te danken", zegt de Chelsea-trainer.

Op Stamford Bridge zouden ze graag hebben dat Hazard zich soms na training nog wat harder afbeult, maar in tegenstelling tot anderhalf jaar geleden heeft niemand nog klagen. De Rode Duivel is onder Mourinho een completere voetballer geworden, zowel offensief als defensief. Eén die zich opoffert voor het team, maar voorin ook blijft toveren.

"Hij is zijn spontaniteit niet verloren, noch zijn geluk of creativiteit. Hij verspeelde geen van zijn kwaliteiten, maar won er wel enkele bij", zegt Mourinho. "Neem nu fysiek. Kijk naar hem. Hij is een kleine jongen, maar hij is heel sterk. Hij scoort nu zelfs met zijn hoofd, springt goed en staat stevig genoeg op zijn benen om de tegenstander af te houden. We hebben dat progressief opgebouwd, niet alles ineens. Hij zet gestaag stappen, maar hij maakt geweldig veel vooruitgang. Hij is een gelukkige jongen op het veld. Hij voelt geen druk, hij voelt de verantwoordelijkheid op de schouders niet. Hij wil zich gewoon amuseren."

Hazard was vrijdag tegen West Ham voor de zesde keer in zeven Premier League-matchen beslissend: drie goals en drie assists. Vandaag hoopt hij op Southampton opnieuw zijn bijdrage te leveren. Rust kan zijn trainer hem niet gunnen. "Voor ons zijn alle wedstrijden beslissend."