"Everton wil Koeman weghalen bij Southampton"

Getty Images
Britse media als The Daily Telegraph, The Guardian, Times en Mirror weten het zeker: Ronald Koeman staat bovenaan het verlanglijstje van gewilde trainers bij Everton. De club uit Liverpool ontsloeg donderdag zijn trainer Roberto Martinez en alles wees erop dat Frank de Boer de topkandidaat voor de vacature zou zijn. Toch lijkt de interesse in Koeman groter.

Opvallend is dat ook de Britse kwaliteitspers uitpakt met het nieuws. Koeman zou een verdriedubbeling van zijn salaris bij Southampton mogen verwachten op Goodison Park. Ook zou hij een flinke zak geld krijgen om te investeren op de transfermarkt, om de aansluiting met de top in de Premier League te kunnen maken. Het contract van de Nederlander bij Southampton loopt over een jaar af.

Na de bekendmaking van zijn vertrek bij Ajax leek Frank de Boer de belangrijkste gegadigde voor de functie bij Everton. De Britse bookmakers gaan mee met het nieuws over Koeman in de Engelse media: het is al niet meer mogelijk om te gokken op de komst van Koeman bij Everton. Op Frank de Boer kan nog steeds geld worden ingezet.