“Dit wordt het mooiste stadion van Europa” - maar zal het begin januari eindelijk afgewerkt zijn?

rv
Het is nog steeds niet volledig afgewerkt, maar het wachten lijkt straks beloond te worden. Het nieuwe stadion van Tottenham belooft het “beste van Europa” te worden, aldus coach Mauricio Pochettino na een bezoek aan wat voorlopig nog simpelweg het Tottenham Hotspur Stadium heet. 

Eerst was het september, dan oktober en onlangs werd de deadline opnieuw verschoven: 13 januari moet nu een nieuwe hoogdag in de geschiedenis van Tottenham worden, wanneer Manchester United op bezoek komt in het Noord-Oosten van Londen. Maar even goed wordt er pas vanaf volgend seizoen in gespeeld, op haast exact dezelfde plaats waar het vroegere White Hart Lane stond. Dat weegt op de club en vooral de fans, die de verplaatsingen naar Wembley stilaan kotsbeu zijn. Ondanks de iconische locatie, is het vooral na de wedstrijd een kluwen om in die onpersoonlijke mastodont uit de mensenmassa richting openbaar vervoer te geraken.

rv

Opvallend is dat de resultaten van de Spurs daar (nog) niet onder lijden. De ‘thuisloze’ Lillywhites draaien net als vorig seizoen vrolijk mee in de top van de Premier League. Niet evident, zeker omdat voorzitter Levy niet één transfer deed de voorbije zomermercato en Tottenham maar liefst 9 spelers had die de halve finale op het WK in Rusland speelden. Alleen de Champions League lijkt dit seizoen een moeilijk verhaal te worden. In een groep met Barcelona, Inter en PSV is de match op Wembley tegen Inter een must-win en moet er vervolgens ook meer dan waarschijnlijk iets geraapt worden in Camp Nou. 

De club maakte gisteren ook bekend dat het een optie op Wembley heeft genomen om er tot het einde van het seizoen te spelen, maar zover hopen ze natuurlijk niet dat het komt. Want het nieuwe ‘state of the art’-stadion, waarin ook NFL zal gespeeld worden, oogt hoogst veelbelovend. 62.062 zitjes en dat is geen toeval. Want net een duizendtal meer dan het Emirates Stadium van aartsvijand Arsenal, enkele kilometers verder. Vooral de South Stand moet het kloppende hart van het complex worden. Goed voor 17.500 zitjes pal achter een van de goals. Geen grotere zittribune in Europa waar je zó dicht tegen het veld zit, pocht de club. Die South Stand, met veel voorzieningen voor de fans, moet ook uitgroeien tot ‘The Wall of Sound’ - naar het voorbeeld van ‘Die Gelbe Wand’ in Dortmund. 

Tijdens een avond waarin dansers op een medley van Michael Jackson het beste van zichzelf gaven, raakte ‘Smooth Criminal’ Mauricio Pochettino diep onder de indruk. “Iedereen stond perplex”, aldus de 46-jarige Argentijn. “Je verwacht wel dat het een goed en knap stadion wordt, maar toen ik het zag: wow. Het overtreft alle verwachtingen. Geweldig voor de fans en de spelers. Op die laatste ben ik best jaloers. Het wordt groots voor hen om hier te mogen spelen. Weet je, ik heb er best wel spijt van dat ik geen speler van twintig ben die een contract van Tottenham krijgt voorgeschoteld. Tegen onze fans zou ik willen zeggen: heb nog wat geduld, want dit wordt het mooiste stadion van Europa.”

Een ‘sky walk’ moet een van de vele troeven van het nieuwe stadion worden.
rv Een ‘sky walk’ moet een van de vele troeven van het nieuwe stadion worden.
rv13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Koen Bouciqué

  Die skywalk moet indrukwekkend zijn! Wel niet voor mensen met hoogtevrees... Brugge, Anderlecht, wanneer krijgen jullie het nieuwe stadion? Ah jaaaa, dat kan hier niet met al die bureaucraten die jaloers zijn van elkaar en de mogelijkheden in de wetgeving om elk project te kunnen tegenhouden. Leve het alles-kan-geblokkeerd-worden-land. LOL

 • Frank Joos

  Geen miljoenen maar miljarden gaat er rond in voetbal . En wij maar betalen.

 • Freddie Heremans

  Niet dat er enige vergelijking mogelijk is met de Belgische noden en capaciteiten, maar bij ons is 1 stadion van 40.000 plaatsen niet eens haalbaar. In de Vlaanders kunnen 3 gesjeesde hippies en 1 megalomaan een zo nodig stadionproject simpel tegenhouden. Tien jaar intussen. O o o frustratie, Ik ben al lang dood als er ooit een eerste steen van het Club Brugge Stadion wordt gelegd, in afwachting van de tweede.

 • ludo verbist

  En de spirit is weg

 • Geert Marijnissen

  Ben je West Ham nog vergeten olympisch stadion ook meer als 60000 plaatsen