"Dick Advocaat stapt op bij Sunderland"

REUTERS
Dick Advocaat is volgens de Daily Mail opgestapt als manager van Sunderland. De Nederlandse oefenmeester werd afgelopen zomer door de clubleiding overgehaald om aan te blijven bij de club, maar kreeg de 'Black Cats' dit seizoen niet aan de praat. Sunderland staat met drie punten op de voorlaatste plaats in de Premier League. Het houdt alleen Newcastle United op doelsaldo achter zich.

"Ik voel dat dit het juiste moment is om op te stappen'', licht Advocaat toe op de clubwebsite. "Niet voor mezelf, maar voor de club.''

Het vertrek van de Nederlander zat er aan te komen. Na het gelijkspel van gisteren tegen West Ham United (2-2) was Advocaat schimmig over zijn toekomst bij de club. Hij weigerde te bevestigen dat hij aan zou blijven als manager. "Ik heb besloten wat ik doe, maar ik wil daar nog niets over zeggen", zei Advocaat op de persconferentie. "Vandaag ben ik de trainer, maar ik kan niet zeggen wat de komende weken of maanden gebeurt."

Afgelopen seizoen wist de Hagenaar Sunderland ternauwernood voor degradatie te behoeden. De oefenmeester wilde vervolgens stoppen bij de club, maar de voorzitter wist hem over te halen nog een seizoen te blijven.

Advocaat zou nogal gedesillusioneerd zijn door de beperkingen van zijn ploeg en hebben beloofd te stoppen als hij het gevoel krijgt dat iemand anders het beter kan. Sean Dyche, manager van Burnley, zou al klaarstaan om 'De Kleine Generaal' op te volgen. Ook Sam Allardyce wordt genoemd als opvolger.