"De titel? Daar is Tom Cruise voor nodig"

'The Special One' pakt weer eens uit:

Als het donker is moet je zoeken naar licht, of toch naar lichtpuntjes. Bij Chelsea moeten ze het tegenwoordig doen met die (schaarse) lichtpuntjes, een 1-0 overwinning tegen Norwich City bijvoorbeeld. Overtuigend was het alweer niet, maar de punten zijn nu even belangrijker dan de schoonheidsprijzen. Toch gelooft José Mourinho nog in een Europees ticket. De titel is dan weer een ander paar mouwen. Dat wordt een 'Mission Impossible'. "Misschien dat Tom Cruis dat kan", grapte 'The Special One' droog als altijd.

De taferelen na de bevrijdende treffer van Diego Costa spraken boekdelen: nauwelijks vreugde bij 'The Blues', de Spaanse spits gaf geen krimp en zijn gezicht stond bijna op onweer. Veel frustratie, dat kunnen we geloven na 603 (!) minuten zonder doelpunten en tonnen kritiek. Costa deelt net als zijn ploeg in de malaise, de enige die een enigszins aanvaardbaar niveau haalt is de Braziliaan Willian, 'the last man standing' zeg maar. En Eden Hazard, die stilaan weer aanknoopt met een beter vormpeil.

Focus op plaats vier
De krappe thuiszege tegen 'The Canaries' - met Vadis Odjidja 90 minuten aan de bank gekluisterd - zorgde ook bij Mourinho niet voor euforie, het was dan ook nog maar de vierde zege in 13 matchen. Het blijven ontluisterende cijfers voor een kampioen. "Er is vooral sprake van opluchting, de druk was voelbaar voor de spelers en mijzelf. We zijn goed omgegaan met de stress en behaalden een resultaat dat we echt wel nodig hadden. De vierde plaats is nog altijd haalbaar, dat is geen 'Mission Impossible'. Kampioen spelen is dat wel. Misschien kan Tom Cruise het, maar het is moeilijk omdat je punten moet terugpakken op vier kandidaten. Een van die teams pakken, kan als er sprake is van een inzinking. Laat ons focussen op de vierde plaats, moeilijk maar mogelijk."

GETTY
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
AP