'Big Rom on fire': Lukaku schiet counterend Everton naar zege

PHOTO_NEWS
Bij zijn recentste bezoek aan het Saint Mary's Stadium was Romelu Lukaku met een owngoal nog een van de 'schlemielen', maar vandaag nam de rijzige spits meer dan alleen revanche tegen Southampton. De Rode Duivel zette nog voor de koffie Everton op weg naar een 0-3-zege met twee knappe treffers. Ross Barkley pikte zijn graantje nog mee door de derde van de 'Toffees' binnen te krullen. Het maakt Lukaku meteen de best scorende Belg in de Premier League. Christian Benteke, die andere scorende spits uit de Premier League, mag zich morgen tegen Bournemouth proberen te onderscheiden. Kevin Mirallas kwam dan weer niet van de bank.

Hongerig, inzet en met een flinke schep zelfvertrouwen erbovenop. Romelu Lukaku is al vroeg in het seizoen 'on fire'. De Rode Duivel speelde een dijk van een eerste helft op het veld van 'The Saints' en lag telkens aan de basis van het gevaar van de bezoekers. Het begon bij een discutabele strafschopfase wanneer Lukaku recht op doel afstormde, maar Matt Targett meteen aan de noodrem moest trekken. Het eerste waarschuwingsschot voor Southampton.

'Brace'
Everton counterde alsof het een lieve lust was. Een spelsysteem dat op het lijf geschreven is van Lukaku. Dat vertaalde zich ook al snel op het scorebord. Arouna Koné profiteerde van de boulevard aan ruimte die hij voor de voeten kreeg na een afgeslagen hoekschop van Southampton om het leer op de knikker van 'Big Rom' te schilderen. (Bekijk hier de beelden) Daar bleef het niet bij, want net voor rust transformeerde Lukaku in een stevige stoorzender. Hij pikte de bal zelf op aan de middenlijn om dan in te leveren bij Ross Barkley. Om dan meteen koers te zetten richting doel en de 0-2 langs Stekelenburg te krullen. Zijn 'brace' maakt Lukaku meteen de best scorende Belg in de Barclays Premier League. Hij nette er ondertussen 44, twee meer dan Christian Benteke.

Kansarma tweede helft
De tweede helft bracht dan weer veel minder spektakel. Everton zette zich in de spreekwoordelijke zetel en keek toe hoe Southampton weinig tot geen uitgespeelde kansen in elkaar knutselde. Verder dan wat schoten uit de tweede lijn tegen de goed georganiseerde 'Toffees' kwamen ze niet. Het was zelfs Everton dat de netten kon laten trillen. Barkley tekende nog met een knappe krul voor de 0-3.

PHOTO_NEWS
AFP
PHOTO_NEWS
GETTY
GETTY
GETTY
AFP
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
GETTY
AFP
PHOTO_NEWS