Prachtgoals Messi en Suarez vloeren Atlético in Copa: 1-2

EPA
In de halve finales van de Copa del Rey, de Spaanse voetbalbeker, heeft Barcelona in en tegen Atlético Madrid een prima uitgangspositie bij elkaar gevoetbald. De Catalanen wonnen met 1-2 na schitterende doelpunten van Suarez en Messi (zie video's onderaan). In de tweede helft milderde Griezmann tot 1-2, maar er wacht Atlético Madrid volgende week een loodzware terugmatch.

Al na zes minuten kwamen de bezoekers uit Barcelona op voorsprong via Suarez. De Uruguayaanse goalgetter liep zowat het halve veld over met de bal aan de voet en plaatste het leer met buitenkantje rechts in de benedenhoek. Een klassegoal. Iets voorbij het halfuur verdubbelde Messi de score. De Argentijnse ster poeierde de bal via de paal heerlijk voorbij doelman Moyà. Thuisploeg Atlético Madrid, met Rode Duivel Yannick Ferreira Carrasco 69 minuten tussen de lijnen, kwam er op geen enkel moment aan te pas.

Beter Atlético na de pauze
In de tweede helft toonde Atlético Madrid aanvankelijk een ander gelaat. De Madrilenen duwden Barcelona achteruit en de hoge pressing resulteerde in de aansluitingstreffer van Griezmann. De Fransman buffelde een doorgekopte bal van Godín tegen de touwen. Griezmann scoorde even later ei zo na de gelijkmaker, maar doelman Cillessen wilde zich geen tweede keer laten vloeren. Halfweg de tweede helft herstelde Barcelona het evenwicht. Messi krulde een vrije trap via de hand van doelman Moyà tegen de kruising en Neymar trapte een huizenhoge kans over. In de slotfase schakelde Atlético Madrid een versnelling hoger, maar invaller Torres miste tot tweemaal toe een opgelegde kans.

AFP
AFP
Getty Images
EPA
REUTERS
AFP
AFP
AP
EPA
AFP
AP