Portugees kampioen Benfica heeft nieuwe coach te pakken

Twitter FIFA.com
Rui Vitoria wordt de nieuwe coach van de Portugese landskampioen Benfica Lissabon. Dat hebben 'As Aguias' bevestigd. De 45-jarige Portugees komt over van Vitoria Guimaraes en tekent een contract voor drie seizoenen in het Estadio da Luz.

Voor Rui Vitoria wordt het een terugkeer naar Benfica, want tussen 2004 en 2006 stond hij er aan het roer bij het juniorenteam. Bij de landskampioen volgt hij zijn landgenoot Jorge Jesus op, die vrijdag een driejarig contract bij aartsrivaal en stadsgenoot Sporting Lissabon ondertekende.

Drie titels in zes jaar
De 60-jarige Jesus stond de voorbije zes jaar aan het roer bij Benfica en leidde de club sinds zijn aantreden in 2009 naar drie landstitels. In 2014 won Benfica onder zijn leiding zowel de landstitel, de beker als de Ligabeker. Dit jaar realiseerde de topclub de dubbel landstitel en Ligabeker. In 2013 en 2014 bereikte Benfica onder Jesus telkens de finale van de Europa League. Die duels om een Europese trofee werden echter verloren tegen respectievelijk Chelsea en Sevilla.