POLL. Messi voor het eerst sinds 2006 niet genomineerd voor 'Wereldvoetballer van het Jaar': terecht of niet terecht?

Lionel Messi wordt ongetwijfeld afgerekend op het geflopte WK van Argentinië.
Photo News Lionel Messi wordt ongetwijfeld afgerekend op het geflopte WK van Argentinië.

Lionel Messi (31) wordt een jaartje ouder, maar de Argentijnse superster blijft wel één van de beste zoniet de allerbeste voetballer die ooit op deze planeet rondliep. Alleen oordelen ze bij de FIFA dat hij niet zijn beste jaar achter de rug heeft. Voor het eerst sinds 2006 behoort hij niet tot de drie eindgenomineerden voor de trofee van 'Wereldvoetballer van het Jaar'. Elf jaar op rij zat hij bij de beste drie ter wereld en vijf keer ging hij ook met de trofee aan de haal.

Een panel van ex-voetballers verkoos dit jaar een ander trio boven de Argentijn. Modric, Salah en Ronaldo maken wél kans op de trofee. Luka Modric schitterde op het WK en loodste Kroatië naar de finale. Cristiano Ronaldo hielp Real Madrid al voor de zoveelste keer aan de Champions League en Mo Salah brak bij Liverpool alle records. Messi wordt ongetwijfeld afgerekend op het geflopte WK van Argentinië, want met Barça behaalde hij een nieuwe titel en met 34 goals werd hij wel opnieuw, en intussen voor de vijfde keer al, topschutter van La Liga. Bij de FIFA valt hij nu dus uit de boot. Terecht of niet? Waren Ronaldo, Salah en Modric écht beter het afgelopen jaar? Laat het ons weten via onderstaande poll.

photonews
De niet-nominatie van Messi zorgt ook bij de kenners voor stof tot discussie. Zo vindt Walter Baseggio het logisch dat Messi over het hoofd gezien wordt. Zijn collega ex-Rode Duivel Gilles De Bilde kan het met de beste wil van de wereld niet vatten waarom de Argentijn naast een nominatie greep.

Baseggio: "Je kan niet elk jaar top zijn"

"Chapeau voor wat Messi allemaal al gedaan heeft, maar je kan niet elk jaar top zijn. Hij heeft het allemaal al meegemaakt. Volgend jaar hoort hij er ongetwijfeld weer bij en zal Ronaldo er misschien van tussen vallen. Hij nam alvast een moeizame start in de Serie A. Modric was uitzonderlijk voor Kroatië én Real Madrid. Salah kende een buitengewoon seizoen met Liverpool. Ronaldo won met Real opnieuw de Champions League. Messi wordt afgerekend op zijn WK. Portugal werd ook vroegtijdig uitgeschakeld, maar Ronaldo kwam in Rusland beter uit de verf. Denk maar aan zijn match tegen Spanje. Dat was ongelofelijk. Dat soort spelers zal altijd genomineerd zijn, maar soms zit er eens zo'n jaar tussen dat het net niet zo is. 

Messi speelde niet op een lager niveau, maar de andere spelers kwamen dichter bij hem in de buurt. Als je het over tien jaar bekijkt, zijn Ronaldo en Messi altijd de regelmatigste. Messi speelde nog altijd erg sterk in de Spaanse competitie en werd met Barça kampioen én topschutter, maar de Champions League winnen is nog nét iets belangrijker. Op het WK werd van Messi veel meer verwacht omdat hij met Argentinië een sterker team achter zich heeft dan Ronaldo, Salah en Modric. Intussen is Messi wel alweer in vorm. Ik denk niet dat hij dit als een ontgoocheling ziet. Eerder als een motivatie. Hij heeft nog niets van zijn kwaliteiten verloren."

De Bilde: "Eigenlijk een schande"

"Of Messi bij de genomineerden had moeten staan? Is dat überhaupt een vraag?", kaatst Gilles De Bilde de bal terug. "Ik snapte er al niets van dat hij bij de UEFA pas tot vijfde beste speler werd uitgeroepen, maar goed. Als je hem wekelijks aan het werk ziet, is dit onbegrijpelijk. Haal Messi bij Barcelona weg en dat team verliest bij wijze van spreken de helft van zijn kunnen. Vorig weekend was hij alweer heel erg dominant in de 8-2 tegen Huesca. Ieder jaar maakt hij tussen de 30 en 40 goals. Dat hij er niet bij is, heeft ongetwijfeld te maken met het WK, maar dan nog. 

Modric hoort eigenlijk niet in dit trio. Begrijp me niet verkeerd. Modric is een topspeler, maar minder cruciaal voor Real en zeker voor Kroatië. Messi, Ronaldo en Salah staken er dit jaar boven uit. Die eerste twee doen dat al tien jaar, voor Salah is het nog uitkijken of hij kan bevestigen. Messi is zo dominant. Voor mij gaat dat er echt niet in. Ik zeg niet dat Messi de trofee ook moet winnen. Ronaldo en Salah waren misschien net iets bepalender. Als je Messi dan toch afrekent op het WK, dan moet je dat voor die twee ook maar doen. Portugal en Egypte gingen er toch ook al snel uit. Dit is gewoon abnormaal. Een schande eigenlijk. Hoe kan je zoiets verantwoorden?"
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rik Coppens

  Ronaldo is altijd bovenaards, niet enkele keren om de zoveel tijd.

 • Marco Baeten

  Iniesta zeker beter dan Modric... En Messi staat boven iedereen. Deze verkiezing is in feite de best of the rest...

 • rik cappelle

  Zondagavond Messi nogmaals bezig gezien en opnieuw was hij bovenaards.

 • Anthony Peeters

  Zeker terecht! Wat heeft die gewonnen? Kei slecht wk! Beste ter wereld is gewoon Ronaldo als je dat niet kan zien ken je niks van voetbal! Messi heeft een topteam nodig om goed te spelen! Ronaldo maakt elk team gewoon top!

 • frans kwanten

  Snap de FIFA niet hebben die echt geen verstand van voetbal,Messi blijft gewoon de beste ter wereld met alle respect voor de andere,ken geen andere die kan wat hij kan gewoon een prachtige speler om naar te kijken.